HOE KAN JE AAN SPORT DOEN ALS JE WEINIG GELD HEBT?

Wil je sporten, maar zit je wat krap bij kas? Geen nood, sporten hoeft echt niet duur te zijn! Dus wil je graag gaan sporten, maar je hebt niet veel geld? Dan is het goede nieuws dat je met weinig middelen aan sport kan doen. Veel zal afhangen van wat je wil gaan doen, maar in de meeste gevallen zijn er alternatieven en oplossingen.

De schoonheid van sport ligt in het overtreffen van zichzelf en anderen. Deze uitdaging en competitie mag daarom nooit een kwestie van middelen zijn.Er zijn voldoende sportdisciplines die je perfect alleen of met vrienden kan beoefenen, zonder dat je honderden euro's of meer moet investeren. Als je niet in competitieverband sport, kan je je uitleven en plezier hebben zonder een licentie of lidmaatschap van een club. Er zijn ook tal van individuele sporten die gratis toegankelijk zijn: snelwandelen en hardlopen zijn activiteiten die je makkelijk en bijna overal met heel weinig middelen kan doen. En als je leefomgeving het toelaat, geldt dat ook voor wandelen! 

sporten als je weinig geld hebt
number1_decathlon

AFSPREKEN MET ANDERE SPORTERS

Tegenwoordig, met name dankzij de sociale media, komen bepaalde verenigingen van amateursporters gemakkelijk samen om te gaan hardlopen, snelwandelen of zelfs skeeleren.Het is vaak een goedkope manier (enkel de kost van het lidgeld of zelfs niet!) om nieuwe mensen te ontmoeten en je samen uit te leven. Informeer je op internet of bij de sportdienst van je gemeente, want die kent deze verenigingen goed ...

number2_decathlon

TEAMSPORTEN: GEEN GELD NODIG, ENKEL VRIENDEN!

Ook wat teamsporten betreft heb je meerdere mogelijkheden, op voorwaarde natuurlijk dat enkele van je vrienden meedoen.Naast voetbal, dat je kan spelen in het park, op het strand of op een ander vlak buitenveld, zijn er heel wat sportterreinen die ter beschikking gesteld worden door de gemeente of een andere overheid. Wil je eerder een racketsport beoefenen? Kijk eens op internet: je vindt er zeker een vereniging van enthousiaste badmintonspelers die hun terreinen openstellen. Het racket kan je er lenen, alhoewel een instapmodel echt niet duur is. Hetzelfde geldt voor tafeltennis. 

sporten als je weinig geld hebt
number3

KOSTELOOS BEWEGEN BIJ JE THUIS

Ook eenvoudig bij je thuis kan je flink wat calorieën verbranden zonder dat je je bankrekening moet plunderen. Vergeet fitnesstoestellen als een loopband of een crosstrainer en schaf je enkel een goed yogamatje aan: dankzij de vele video's op het internet - en de leuke sessies van onze Domyos-coaches - krijg je heel eenvoudig toegang tot echte yogalessen om bewegingen en houdingen te leren. Hetzelfde geldt voor cardiotraining: je vindt tal van oefeningen op het internet die je zonder probleem kan uitvoeren in je woonkamer. Je hebt enkel een goede internetverbinding nodig, een short en een ademend T-shirt (schoenen kan je achterwege laten)!

number4_decathlon

SPORTEN IN DE BUITENLUCHT

Als je de voorkeur geeft aan sporten in de buitenlucht, dan kan je je matje meenemen naar het park en daar enkele oefeningen doen: een leuke pauze tijdens het snelwandelen! Heel wat gemeenten stellen gratis een gezondheidsparcours of fit-o-meter ter beschikking met op gezette afstanden trimoefeningen, meestal in een natuurlijke omgeving of een stadspark. Informeer je of er geen in jouw buurt is waar je naar toe kan!  En als je gebruik wil maken van het stadion vlakbij je woonplaats om rondjes te lopen op de atletiekpiste, neem je best contact op met de gemeente: zij bepaalt de toegangsmodaliteiten, waarbij vaak voorrang gegeven wordt aan de schoolgaande jeugd ...

mobiele app decathlon coach
number5_decathlon

EEN GRATIS COACH BIJ DE HAND!

Wil je graag een coach bij het sporten? Wij hebben een plan! Met de gratis mobiele app DECATHLON COACH, kan je je laten begeleiden door de vocal coach en je activiteit meten. Bekijk vervolgens elk detail van je training en wees trots op je vooruitgang!

sporten als je weinig geld hebt
number6_decathlon

VERGELIJK DE PRIJZEN!

En laten we eerlijk zijn, sommige verenigingen hanteren zeer betaalbare prijzen om een licentie te krijgen en regelmatig lessen te volgen: informeer je, surf wat op het internet en ga eens ter plekke kijken om te vergelijken. Veel van die verenigingen zijn trouwens niet uit op winst, maar willen vooral een community van gepassioneerde sporters doen leven!En als je van zwemmen houdt, geldt hetzelfde voor zwembaden: vergelijk de prijzen. Niet iedereen hanteert dezelfde tarieven en soms is het voordeliger om een abonnement te nemen. Maak zelf de berekening: als je er twee keer per week of meerdere keren per maand naartoe gaat, is een abonnement misschien de moeite waard! Sommige instanties nemen ook, vaak voor kinderen, een deel van het inschrijvingsgeld voor een club of vereniging voor hun rekening. Een telefoontje naar het gemeentehuis is een kleine moeite om van deze steun te genieten. Informeer meteen ook hoe je toegang kan krijgen tot de sportfaciliteiten in je gemeente, zo krijg je ongetwijfeld ideeën om tegen lagere kosten te sporten!

number7_decathlon

KIES UITRUSTING TEGEN EEN ZACHTE PRIJS!

Als je niet per se het nieuwste paar modieuze merksneakers nodig hebt om te gaan hardlopen, kan je de prijs van je uitrusting beperkt houden: de laagste prijs betekent niet dat de kwaliteit minder is en door het inwinnen van advies bij de professionele verkopers in de winkel vind je zeker een uitrusting tegen een betaalbare prijs. Als je gepassioneerd bent door fietsen of als je een uitrusting zoekt voor andere sporten, aarzel dan niet om naar tweedehandswinkels te gaan of contact op te nemen met sommige verenigingen die tegen onklopbare prijzen materiaal herstellen.

Dus, als je wat krap bij kas zit, betekent dit niet dat je je elke sportactiviteit moet ontzeggen: je hoeft je zeker niet te ruïneren om -alleen of in groep- te bewegen en te sporten.Enkele goede ideeën en wat gezond verstand kunnen het verschil maken. Doe ook zeker beroep op het internet en je relaties om je te informeren!

NAAR BOVEN