HOE KIES IK EEN BASKETBAL?

Of het nu binnen op een overdekt veld wordt gespeeld of buiten tijdens een partijtje streetball, voor basketbal heb je steeds een specifieke bal nodig. Op welk niveau je ook speelt, met je basketbal kun je zowel zelf trainen als basketbalwedstrijden organiseren met het gezin of onder vrienden. Tarmak helpt je bij de keuze van de ideale basketbal naargelang je leeftijd, zodat je ten volle kan genieten van deze teamsport. Om de juiste basketbal kiezen moet je kijken naar je leeftijd, de plaats waar je speelt en jouw niveau

number1_decathlon

DE LEEFTIJD VAN DE SPELER BEPAALT DE MAAT

ballon_basket_enfant
MAAT 1 

Voor kinderen tussen 2 en 4 jaar

MAAT 3 

Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar. Categorie U7 kleuterbasket.

MAAT 5

Van 7 tot 14 jaar. Maat 5 komt overeen met de leeftijdscategorie 7 tot 14 jaar.

chosir_taille_ballon_basket
MAAT 6

Maat 6 is voor dames

MAAT 7

Heren vanaf 13 jaar

number2_decathlon

HET SPEELTERREIN

Basketballen kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden, zoals het traditionele leer, kunstleer, rubber of technische kunststoffen.
R700tarmak
BINNEN EN BUITEN

Wil je zowel in de sportzaal als buiten kunnen spelen, kies dan voor een basketbal in kunstleer. Dit geeft een uitstekende opstuit en is erg sterk.

ring binnen
BINNEN

Spelers die regelmatig en uitsluitend binnen spelen, kiezen best voor een bal in echt leer. Dit speelt erg aangenaam op het parket of de kunststofvloeren van basketzalen. 

R500exterieur
BUITEN

Basketballen uit rubber of technische kunststoffen zijn sterker en gaan langer mee op de ruwere ondergrond van de straat. Deze zijn dan ook het meest geschikt om buiten mee te basketballen.

nummer3

HET NIVEAU VAN DE SPELER 

Merk op dat er verschillende ballen bestaan naargelang de frequentie dat je speelt.
GEVORDERDE

1 à 2 keer per week, recreatief en/of in competitie. 

BEGINNER 

1 keer per week, recreatief. 

EXPERT

Minstens 3 keer per week, recreatief en/of in competitie. 

AL ONZE SPORTIEVE TIPS VOOR BASKETBAL

Tips
se muscler pour le basketball
Wil je wat meer spieren kweken om beter te kunnen basketballen? Ben je op zoek naar een manier om je spieren op te warmen voor de wedstrijden? Ontdek onze spierversterkende oefeningen.
Tips
jongen street basketbal
Je hebt moeite om te scoren met je linkerhand? Of het lukt je niet om al dribbelend door een pressing te geraken? Geen nood, je hebt nog je hele basketbalcarrière om aan je techniek te werken. Een paar technische gebreken wil niet zeggen dat je geen positieve inbreng kunt hebben in je team tijdens een wedstrijd.
Tips
groupswerk sport basketball
Basketbal is een leuke teamsport die snelheid en behendigheid combineert. Maar, net zoals bij talloze andere activiteiten, kun je je tijdens het spelen blesseren. Een slecht of nauwelijks behandelde blessure kan al snel erger worden of steeds terugkeren, een slecht teken voor de rest van je seizoen. Er zijn een aantal trucjes die veel verschil kunnen maken in het voorkomen en behandelen van kleine ongemakken.
NAAR BOVEN