HOE KIES IK EEN SPORTBEHA ?

Omdat tijdens een fitness training je borsten zwaar worden belast, moeten ze goed worden ondersteund door middel van een sportbeha. Maar waar moet je op letten als je een sportbeha kiest?

ONS EIGEN FITNESS MERK

Logo Domyos

DOMYOS

Domyos is het eigen fitness merk van Decathlon geeft je de nodige sporttips die zullen bijdragen aan de sportbeoefening

Je sportbeha moet aangepast zijn aan je maat en aan de intensiteit van de impact van de training. Hier zijn drie criteria voor het kiezen van een goede beha: de ondersteuning van de borsten, het ademende vermogen en het comfort.

number1

ONDERSTEUNING VAN DE BORSTEN

Voor elke work out is er een model met aangepaste ondersteuning:

Voor low-impact fitness-activiteiten zoals yoga, pilates of lichte fitness workout, geeft een lichte beha genoeg steun zonder onnodige druk.

Bij fitness met matige intensiviteit, zoals gechoreografeerde groeplessen of cross-training, ga dan voor medium steun. Deze beha combineert de optimale ondersteuning en een goede ventilatie.

Tenslotte, voor high-impact training, kies een beha met een hogere ondersteuning die de beweging van de borst tijdens intensieve activiteiten (als stepaerobics, of hardlopen op de loopband) vermindert.

sportbeha_blauw_domyos

DE AFVOER VAN ZWEET

Voor lage intensiteit, is het beter om je te concentreren op de zachtheid en de elasticiteit van de stof die zal zorgen voor comfort en bewegingsvrijheid.

Voor gemiddelde tot hoge intensiteit, kies dan een beha met technisch textiel en racer back voor een betere ventilatie en ademend vermogen zodat zweet voldoende afgevoerd kan worden. 

sportbeha_grijs_domyos

HET COMFORT

Het comfort tijdens het sporten is super belangrijk en daarom is een goede sportbeha van essentieel belang. Wij adviseren om een voor een zacht en flexibel materiaal te kiezen waarin je je helemaal comfortabel voelt. Beha's met nauwelijks naden zullen irritatie voorkomen.

Het kiezen van de juiste maat zorgt ook voor het maximale comfort. Om uw sportbeha maat te kennen, meet je je borst met behulp van een meetlintje.

De verstelbaarheid van de behabandje hebben ook hun belang. Met de vele variaties kan je de beha beter aanpassen aan je lichaam.

Voel je vrij om de beha te passen voordat je het koopt om de perfecte pasvorm te vinden!

DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN!

Tips
training met een body power
Dankzij de Body Power van Domyos heb je een doeltreffende spiertraining van het hele lichaam. Verstevig de diepe buikspieren, de biceps, de schouders en de dijen. Domyos stelt je video-oefeningen voor met de commentaar van de sportcoaches van de Domyos Club zodat je de Body Power optimaal leert gebruiken.
Tips
Jongen core sterkte
Laten we eerlijk zijn, een strak lijf, dat willen we allemaal. Maar weet je wat nog beter is? Een goede core stability, jawel! Daarmee zorg je ervoor dat je lichaam gezond, krachtig en in balans is. Het leuke is dat je met enkele relatief eenvoudige oefeningen je core stability stap voor stap verbetert. Lees verder om het allemaal te ontdekken.
Tips
Fitness groeplessen
Voor starters zijn groepslessen gewoon een keigoede leerschool. Wij trachten je te overtuigen door de talrijke voordelen even op te sommen.
NAAR BOVEN