HOE KIES IK FIETSSCHOENEN ?

Het comfort en de prestaties van een fietser is afhankelijk van de juiste uitrusting. Laat niets aan het toeval over en kies voor de juiste fietsschoenen. Ontdek de tips van b'Twin en maak zo de juiste keuze! 

De keuze van fietsschoenen is gebaseerd op twee criteria: het gebruik (racefiets of mountainbike) en je persoonlijke niveau.

number1

HET GEBRUIK

Uit elke pedaalslag het maximale halen? Kies eerst de juiste schoenen voor je persoonlijke behoeften.

FIETSSCHOENEN VOOR OP DE WEG

Voor fietsers op de weg adviseren wij lichte en stijve schoenen. Het idee hierachter is om de energie vanuit je pedalen over te zetten in snelheid op de weg. Lichte en stijve schoenen zullen een goede prestatie mogelijk maken. 

FIETSSCHOENEN VOOR MOUNTAINBIKES

Als je gaat mountainbiken heb je behoefte aan stevige schoenen met noppen. Vooral als het drassig is wil je toch grip hebben op de modderige grond. 

JE PERSOONLIJKE NIVEAU

Zorg ten alle tijden voor de juiste schoenen die positiebehoud waarborgen en bescherming geven aan je voeten.

FIETSSCHOENEN VOOR RECREATIEF GEBRUIK

Kies voor een iets minder stijve zool zodat je makkelijk kan blijven lopen. Dit type schoen heeft een zool van verstevigd rubber met als extra voordeel dat die beschermt tegen schokken.

FIETSSCHOENEN VOOR INTENSIEF GEBRUIK

Dit type fietsschoen heeft een zeer stijve zool aangezien dit de trapefficiëntie ten goede zal komen. Korte stukjes wandelen zijn met deze schoenen nog steeds goed te doen!

chloe vendeuse cycles B'TWIN

Chloé

Verkoopster op de fietsafdeling

Kies voor schoenen die je eenvoudig kunt afstellen zoals schoenen met klittenband of een kliksluiting. Dit is prettig en scheelt tijd. 

DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN!

Tips
beklimmingen cols
Wat je niveau ook is, een col beklimmen is fysiek zwaar en vergt wat voorbereiding: keuze versnellingen, tempo, houding, uitrusting... Ontdek onze tips om beklimmingen en cols beter te trotseren.
Tips
recuperatie
Na een intensieve training, een lange rit of een wedstrijd per racefiets of mountainbike, is het belangrijk om degelijk te recupereren. Dat kan vlot verlopen als je bepaalde reflexen en oefeningen inbouwt. Ze zijn even belangrijk als de inspanning zelf. Hieronder enkele gouden tips om goed te recupereren…
Tips
vering-vtt-btwin
De voor- en achtervering hebben een ware revolutie ontketend in het mountainbiken. Om van deze veringen te kunnen genieten, moet je leren hoe je ze afstelt.
Tips
cuissard de velo B-twin
Als er een ding is waar een fietser niet op moet bezuinigen is het wel een fietsbroekje! Ontdek hier onze tips.
Tips
racefiest Koffiemolentje schakelen
Sinds de exploten van Lance Armstrong en Christopher Froome, en hun waanzinnig hoge cadanzen, vooral in de cols, proberen heel wat wielrenners hen te imiteren. Maar opgelet, een cadans van meer dan 100 omwentelingen per minuut in een col is niet voor iedereen weggelegd en is technisch allesbehalve evident, noch doeltreffend voor iedereen.
NAAR BOVEN