HOE KIES JE DE BESTE RIJBROEK? 

Een broek die je het hele jaar door kunt dragen, of specifiek voor de winter of de zomer, eerder technisch of comfortabel.... Een rijbroek kan voldoen aan verschillende behoeften. Maar hoe vind je dan de juiste?

De keuze van de juiste rijbroek ligt mee aan de basis van aangenaam rijplezier. Baseer je keuze op 4 criteria: weersomstandigheden, bewegingsvrijheid, stevigheid en grip in je zadel. 

Vermijd om te rijden in jeans, legging of jogging… je kan er grote schuur- en brandwonden van krijgen! Een rijbroek is specifiek ontworpen om deze risico's te voorkomen.

number_1

DE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Houd bij het kiezen van een rijbroek rekening met de weersomstandigheden waarin je zal rijden. De buitentemperatuur, wind, regen, de aanwezigheid van water of modderachtig terrein... je moet alle criteria in acht nemen. Ook de stof van de broek zelf is belangrijk.
De meeste broeken kan je het hele jaar door gebruiken. Om alle ruiters een optimaal comfort te bieden, hebben we echter specifieke modellen ontwikkeld om te rijden bij warm weer of wanneer het heel koud is.
 

BIJ WARM WEER

Voor de zomerperiode hebben we aangepaste broeken in een dunne stof en/of met verluchtingszones zodat de warmte sneller afgevoerd wordt. Transpiratie wordt snel afgevoerd en de stof droogt sneller.

BIJ NAT WEER

Ga je in de regen rijden? Trek dan een waterdichte broek aan om droog te blijven. 

HET HELE JAAR DOOR

De meeste 'allround' broeken kun je het hele jaar door gebruiken, bij gunstige weersomstandigheden. Er bestaan verschillende soorten, volgens stevigheid, duurzaamheid of grip. 

BIJ KOUD WEER

Voor de winter hebben we met fleece gevoerde rijbroeken voor extra warmte, die toch blijven ademen.

number_2

ONGEHINDERD BEWEGEN

Wil je optimaal comfort en soepelheid? Ga dan voor een rijbroek in tricot, die is heel rekbaar en comfortabel. Rijbroeken zijn aangenaam om dragen en bieden je het comfort en gemak dat je nodig hebt om ongehinderd te gaan paardrijden. De elastische stof en de snit volgen je bewegingen zonder ze te beperken.

Misschien ben je op zoek naar een broek die meer steun geeft voor een betere houding tijdens het rijden. Kies dan voor een rijbroek in microvezel, die geeft je meer contact met je zadel.

number_3

SLIJTVASTHEID

Al onze modellen hebben versterkte naden zodat ze lang meegaan. 

Broeken die gemaakt zijn in een technischer materiaal, zoals microvezel, hebben over het algemeen een langere levensduur. Zij bieden ook een betere resistentie tegen schuren. Als je verschillende keren per week rijdt, zijn ze zeker een aanrader. 

hoe kies je de beste rijbroek?
number_4

GRIP

De verstevigingen aan de knieën (of inzetstukken) beschermen de binnenkant van je benen tegen het voortdurende contact met het zadel. Ze zitten op al onze broeken en ze zijn, afhankelijk van het soort grip dat je wil, gemaakt van andere materialen. 

Als je niet op zoek bent naar een specifieke grip:
kies dan inzetstukken in stof. Het is een eenvoudige versteviging in de basisstof van de broek.

Wil je daarentegen meer grip op je zadel en schuurvast materiaal? 
Opteer dan voor inzetstukken in zeemleer. Zeemleer is een kunststof met nubuckaspect voor extra grip en bescherming tegen wrijving.

Voor een uitstekende grip, zonder extra laag,
kies je het best inzetstukken in silicone. 

Wil je nog meer grip en een nog beter contact met je zadel? 
Dan kun je zelfs kiezen voor een broek die volledig uit zeemleer bestaat. 

Florence

Productmanager Fouganza

Om lang van je rijbroek te genieten - vooral bij intensief gebruik - moet je er goed zorg voor dragen. Borstel je rijbroek voorzichtig af na elk gebruik om paardenhaartjes en stof te verwijderen. Was de broek in de machine met gesloten knopen om vervorming te voorkomen. 

NAAR BOVEN