HOE KIES JE DE JUISTE SPORTBRIL ?

Je ogen hebben het zwaar te verduren tijdens het sporten. Wandelen, skiën, fietsen, hardlopen, kitesurfen,… Een sportbril is onmisbaar om je ogen te beschermen tegen uv-stralen en om te zorgen dat je niets in je ogen krijgt. Maar hoe weet je zeker dat je de beste bril kiest voor jouw sport?

Er bestaan drie soorten sportbrillen: sportbrillen voor bergsporten (wandelen en skiën), sportbrillen voor watersporten (boot, kitesurfen, kajak) en brillen voor fietsen en hardlopen.

BRILLEN VOOR WANDELEN

In de bergen zijn uv-stralen intenser. Een sportbril voor wandelen en skiën moet dus vooral bedekkend zijn.

De vorm van de bril is ontworpen om nauw op het gezicht aan te sluiten en de ogen te beschermen. Vooral in het hooggebergte, met een hogere lichtsterkte, reflectie door de sneeuw, wind…

BRILLEN VOOR ZEILEN EN KITESURFEN

Of je nu met een boot vaart op volle zee, gaat kitesurfen of met een kajak de rivier op gaat: een bril is onmisbaar om je te beschermen tegen de meest intense straling.

Een bril kan echter ook makkelijk in het water vallen. Drijvende brillen zijn speciaal gemaakt voor watersporten. Ze zijn gemakkelijker terug te vinden in het geval dat je omslaat.

BRILLEN VOOR FIETSEN EN HARDLOPEN

Brillen voor fietsen en hardlopen hebben een specifieke vorm om te voorkomen dat er modder op verschijnt. Het glas wordt niet helemaal omsloten door het montuur, zodat de bril ventilatie biedt aan de onderkant.

De lucht kan daardoor makkelijker circuleren. Erg praktisch voor duursporten als wielrennen, mountainbiken, hardlopen, traillopen,…

NAAR BOVEN