Logo Inesis transparant wit golf

HOE KIES JE EEN GOLFSET VOOR BEGINNERS?

Je hebt een beginnerscursus golf gevolgd of je bent met een vriend de golfbaan op geweest? Nu ben je helemaal in de ban van de sport en je wilt met eigen materiaal beginnen! Als je wilt dat je swings (blijven) slagen, moet je wel de juiste clubs kiezen. We helpen je even verder.

Maat 1 of maat 2? Hoe bepaal je de lengte?

Om clubs te kunnen aanbieden die afgestemd zijn op je lichaam zijn onze beginnersclubs ingedeeld op lengte. Het gaat niet over dames of heren, en ook niet over hoe lang je bent: het is de afstand tussen de grond en je pols die de lengte van je clubs bepaalt.

Wij bieden 2 maten aan: 

Maat 1: voor spelers bij wie de afstand tussen de pols en de grond kleiner is dan 78,5 cm.

Maat 2: voor spelers bij wie de afstand tussen de pols en de grond groter is dan 78,5 cm. Als de afstand precies 78,5 cm is, raden wij aan om voor maat 2 te kiezen.

Hoe meet je de afstand tussen pols en grond?

Ga tegen een muur staan. Doe dit met schoenen aan zonder hakken, rechte schouders en gesloten vuisten. Maak een klein potloodstreepje halverwege je hand. De afstand tussen de grond en het streepje geeft aan of je maat 1 of maat 2 moet kiezen.

shaft-club-golf-beginner

Welke steel heb je nodig?

In de laatste jaren zijn de stelen van golfclubs steeds verder geëvolueerd. Ze zijn nu veel technischer en lichter dan vroeger. Als je net begint met golfen, kies je best voor lichte clubs, voor veel speelcomfort en om de bal gemakkelijk op te kunnen tillen. Zo zal je er meer plezier in hebben en dus blijven trainen. Let dus zeker goed op als je oudere clubs wilt kopen, controleer altijd of ze wel geschikt zijn.  De steel, ook wel "shaft" genoemd, van een club voor beginners is beschikbaar in twee verschillende materialen. Grafiet zorgt voor een lichte en gemakkelijk te spelen club en wordt daarom boven staal aangeraden voor beginners. Toch bieden wij in maat 2 ook clubs met een stalen shaft aan. Die zijn iets zwaarder en stijver, en daarom eerder geschikt voor fysiek sterkere spelers.

set-club-golf-beginner

7, het ideale aantal clubs voor beginners

Die 7 clubs zijn zo uitgekozen dat er gemiddeld 15 meter tussen elke club zit. Dat is de aanbeveling van de golfinstructeurs waarmee wij samenwerken. Met deze 7 clubs kan je alle afstanden, van afslag tot de green, slaan. Je kunt de clubs ook per stuk kopen. Wij hebben ervoor gekozen om de traditionele halve set, met een putter, ijzers 5, 7, 9, SW en hout 3, niet aan te bieden. In de eerste plaats omdat de golfinstructeurs erop wezen dat de ijzer 5 en het hout 3 geen eenvoudige clubs zijn om mee te spelen. Daarnaast vonden wij het verschil in afstand tussen de SW en het ijzer 9 te groot.

driver-club-golf-beginner

Clubs voor jouw niveau

De clubhoofden zijn iets groter dan die van clubs voor gevorderde spelers, zodat je de club beter kunt plaatsen en de bal gemakkelijker weg kunt slaan. De clubs zijn wat lichter, zodat je gemakkelijker kunt bewegen. Het grotere clubblad maakt de clubs ook vergevingsgezinder voor off-centre slagen. Ten slotte hebben we nog 3 hulplijntjes aangebracht op de grips, zodat je kunt zien waar je je handen moet plaatsen.

Nu weet je wat je nodig hebt om in optimale omstandigheden te kunnen golfen en om clubs te kiezen die passen bij jouw niveau en jouw lichaamsbouw. Op naar de groene fairways en de volmaakte greens!

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

Tips
de deugden van golf
Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!
Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
golf spelen oefeningen spelvormen
1-tegen-1 of in team, golfen kun je op heel wat verschillende manieren zodat het nooit saai wordt! Stroke Play, Match Play, Foursome, ... Zeggen deze termen je helemaal niets? Ontdek de regels en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje op de green.
Tips
Inesis golf Decathlon
Golf is een sport van beleving en herhaling. Enerzijds is er dat gevoel van een natuurlijke swing, anderzijds de gemeten precisie door veel te oefenen.
Tips
thumbnail-inruimen-golftas
Hoe bereid je je tas voor op een partijtje golf? Volg onze tips voor een perfect en handig ingedeelde tas!
Tips
De juiste uitrusting voor beginnende golfers
Golfen, dat is toch gewoon gezellig over een golfbaan kuieren? Wel ... niet helemaal. Ook golfers moeten over een goede fysieke conditie beschikken om ervoor te zorgen dat elke slag doeltreffend is. Netjes. En mooi... Een goede basisconditie is dan ook een must.
NAAR BOVEN