Hoe kies je een gps-horloge?

Gps-horloges zijn sinds enkele jaren onmisbaar voor hardlopers die hun training willen optimaliseren. Dankzij de vele functies geven ze een precies en gedetailleerd beeld van je prestaties. De smartfuncties bieden je een grondige analyse van elke sessie en de geschiedenis van je evolutie.  

Gps-horloges waren initieel bestemd voor hardlopers en worden inmiddels ook voor andere sporten gebruikt, zoals fietsen of hiken. Ze zijn geschikt voor wie zijn of haar grenzen wil verleggen door een precieze en gedetailleerde meting van prestaties.

nummer-1

Een gps-horloge voor running of multisport?

Als je voornamelijk hardloopt, kun je beter een gps-horloge voor running kiezen. Zodra je de gps-modus inschakelt, beschik je over alle functies om je prestaties te meten en vorderingen te maken.

Als jouw sport daarentegen hiken, fietsen of triatlon is, kun je gaan voor een multisport gps-horloge. Dit type is completer en beschikt over extra sensoren of algoritmen voor meting van de hoogte, meting terwijl je zwemt of aansluiting op fietssensoren. 

Gps-horloge voor running
number-2

Gps-horloges voor running

Alle gps-horloges voor running meten de snelheid, afstand en hartslag (met een borstriem of aan de pols). Laat je keuze voornamelijk bepalen door de mogelijkheden voor programmering van intervaltraining.    Gps-horloges met eenvoudige intervalfuncties: om een eenvoudige training te programmeren van het type actie/rust volgens tijd of afstand. Gps-horloges met geavanceerde intervalfuncties: om meer doorgedreven trainingen te programmeren, zoals piramidetraining of afwisselende fasen van actie/rust volgens tijd of afstand, of om met doelzones te werken.

Smartwatch gps-horloge gps multisport horloge cardio gps gps-horloge running
number 3

Multisport gps-horloges

Multisport gps-horloges beschikken over dezelfde meetfuncties als deze voor running plus bijkomende functies voor andere sporten. 

Je kunt dus kiezen uit een aanbod van verschillende sportfuncties:  Barometrische hoogtemeter: om de hoogte of negatieve/positieve hoogteverschillen te meten. Erg nuttig voor hiking en trailrunning. Zwemmeting: Er zijn 2 soorten zwemmeting: in een zwembad of in open water. In het eerste geval telt het horloge de lengtes en wordt de afstand berekend op basis van de lengte van het zwembad. In het tweede geval wordt de gps-functie gebruikt om je zwemafstand in open water te berekenen. Triatlonmodus: de triatlonmodus biedt opeenvolgend meting voor het zwemmen, fitsen en hardlopen rekening houdend met de overgangsfasen.

Jérémy

Productverantwoordelijke voor gps-horloges, fervente hardloper
NAAR BOVEN