HOE KIES JE JE SUP-PEDDEL?  

Met het merk ITIWIT kun je voor het eerst het water op wanneer je er klaar voor bent. Er bestaat een uitgebreid aanbod peddels voor wie aan stand up paddling (SUP) doet. Toch is het niet altijd gemakkelijk om er je weg in te vinden bij je eerste aankoop. Een sup-peddel voor occasionele of regelmatige tochten? Een demonteerbare of verstelbare peddel? Het merk ITIWIT zet je aan om de juiste vragen te stellen zodat je een goede keuze maakt.

Je kiest je sup-peddel op basis van verschillende criteria: 

number_1

OP BASIS VAN MIJN NIVEAU

Itiwit stelt 2 niveaus voor binnen het stand up paddling:

REGELMATIGE STAND UP PADDLE TOCHTEN / WEDSTRIJDEN - HALFGEVORDERDEN

Ik ben beginner en kies voor een peddel in carbon of glasvezel.

Deze is lichter en doeltreffender. 

OCCASIONELE STAND UP PADDLE TOCHTEN - BEGINNERS

Ik ben beginner en kies voor een sterke en voordelige peddel in aluminium.

number_2

OP BASIS VAN HET TYPE PEDDEL

Er zijn vaste, verstelbare en demonteerbare / verstelbare peddels.

1) Verstelbare peddels: om je peddel te verstellen volgens je lengte en je gebruik of om hem uit te lenen aan vrienden of familie.

2) Demonteerbare / verstelbare peddels: deze peddels zijn compacter en bestaan uit 2 delen, zodat je ze in een stand up paddle tas (89cm) kunt stoppen. Je kunt deze peddels ook verstellen volgens je lengte en je gebruik of om ze uit te lenen aan vrienden of familie.

3) Vaste peddels: voor 1 persoon. Deze peddels zijn lichter en voelen dus aangenamer aan dan verstelbare peddels.

number_3

OP BASIS VAN MIJN LENGTE

Om te weten welke standaardmaat van sup-peddel het best bij jou past, plaats je hem rechtop voor je, met het blad op de grond. Je handgreep moet onder je pols komen als je je armen boven je hoofd strekt.
 

Voor touring:
Lengte peddel = jouw lengte + 17 tot 27 cm

Voor wedstrijden:
Lengte peddel = jouw lengte + 20 tot 30 cm (een langere peddel geeft je meer kracht, een grotere reikwijdte en verbetert je positie)

Voor surfing:
Lengte peddel = jouw lengte + 10 tot 20 cm (een kortere peddel zit minder in de weg tijdens het surfen)
 

Antoine

Productmanager Stand up paddle 

Om het plezier en de positieve effecten van peddelsport toegankelijk te maken, ontwikkelt en ontwerpt het merk Itiwit producten waarmee je je evenzeer in je sas voelt op het water als aan wal. De artikelen van het merk Itiwit zijn compact, makkelijk op te bergen, erg licht en vlot mee te nemen op al je tochtjes op het water, alleen of met het hele gezin!

NAAR BOVEN