HOE KRIJG JE IN DE WINTER EEN MOOIER FIGUUR?

Wat moet je doen om je figuur te verstrakken? Dat willen we je laten ontdekken met behulp van een paar eenvoudige en doeltreffende tips.

number_1

BETER ETEN VOOR EEN MOOIER FIGUUR

Om gifstoffen te verdrijven en een mooier figuur te krijgen, kan een detox-dieet wonderen doen. Hier zijn enkele afslanktips die je deze winter kan toepassen om je lichaam grondig te zuiveren:

- Drink minstens 2 liter vloeistof per dag (water + citroensap, bouillon, thee, groene thee, ...)

- Kook bij voorkeur met stoom of in folie en eet minder dierlijke vetten (room, boter...).

- Verkies natuurlijke ingrediënten en eet onverwerkte voeding zonder kleurstoffen, bewaarstoffen of smaakstoffen die de werking van de nieren en de lever belemmeren.

- Kies zuiverende en diuretische seizoensvruchten en -groenten (appel, kiwi, citroen, ananas, wortel, rode biet, prei, kool...).

- Geef de voorkeur aan plantaardige eiwitten (zoals tofu en peulvruchten) en eet minder dierlijke eiwitten (vlees, eieren...). Eet meer gevogelte en vis.

- Zet in op peulvruchten (spliterwten, linzen...) en volle granen (bulgur, quinoa…), om voldoende magnesium op te nemen. Hun zachte vezels helpen de spijsvertering.

- Probeer minder snelle suikers te eten (gebak, industriële desserts, snoep, frisdrank...)

number_2

PILATES: DE JUISTE KEUZE VOOR EEN MOOIER FIGUUR

Wist je dit? Pilates houdt het midden tussen yoga en stretching en gebruikt lichte gymoefeningen die ideaal zijn om je lichaam te verstevigen. Pilates combineert een variatie aan bewegingen om in te werken op de diepe spieren, die de stevigheid van je lichaam en een goede houding garanderen. De sleutels voor een goede Pilates-beurt? De buikspieren opgespannen houden en vanuit de borst ademen! Pilates heeft tal van voordelen: een mooi figuur, een platte buik, een stevige taille, een betere ademhaling, minder stress... Probeer het eens uit en krijg je strakke lijn terug !

number_3

HET SPRINGTOUW: HET ONMISBARE FITNESSACCESSOIRE

Wat zou je zeggen van een eenvoudige en doeltreffende oefening om je strakke lijn terug te vinden? Het springtouw is het perfecte accessoire om calorieën te verbranden, een platte buik te krijgen en je figuur te verstrakken. Het richt zich in de eerste plaats op de spieren in het onderlichaam, maar versterkt ook de armen, de schouders, de rug en de buikspieren. 15 minuten touwtjespringen komen overeen met 30 minuten joggen. Als je er goed mee overweg kan, is het ook een erg goede manier om aan de uithouding te werken. En, overtuigd?

number_4

DE ZWEETGORDEL, PERFECT VOOR EEN GLADDE HUID

Heb je al geprobeerd om een zweetgordel te dragen terwijl je sport? Dit accessoire wordt vaak gebruikt om zo veel mogelijk water of gewicht te verliezen. Maar let op, gewoon een zweetgordel dragen zal je niet doen afslanken. Als je wil afslanken en een mooier figuur wil krijgen, moet je de zweetgordel combineren met een sportactiviteit en een evenwichtig voedingspatroon. Zo kan je je huid gladder maken, cellulitis bestrijden (ontstaat doordat je lichaam water bijhoudt) en gifstoffen verdrijven.

Je kent nu enkele afslanktips om deze winter je strakke lijn terug te vinden. Vergeet niet om een evenwichtig dieet te volgen (zonder tekorten!), in combinatie met een regelmatige sportactiviteit (3 keer per week is ideaal) om je conditie te onderhouden en een mooi figuur te krijgen. Nu is het aan jullie!

NAAR BOVEN