HOE MAAK JE FIETS GOED VAST?

Als je niet wilt dat je fiets gestolen wordt, moet je ze natuurlijk goed vastmaken zoals het hoort.

Dieven hebben meer en langer werk om een goed vastgemaakte fiets te stelen. Hoe je je fiets bevestigt, is belangrijk. Er bestaan daarbij enkele regels die je in acht moet nemen.

schéma de comment bien attacher son vélo
number_1

HOE MAAK JE JE FIETS GOED VAST?

BEVESTIG JE FIETS AAN EEN VAST PUNT.

Als je voorwiel een snelspanner heeft, maak dat wiel dan vast aan je frame en bevestig de twee aan een vast punt, zoals een lantaarnpaal of een verkeersbord.

WELKE DELEN VAN JE FIETS MOET JE VASTMAKEN?

Het zou ideaal zijn om het voor- en het achterwiel, het frame en het zadel te beveiligen. Voor een optimale beveiliging zouden dus deze vier onderdelen vast moeten zitten.

number_2

GEBRUIK 2 SLOTEN !

Omdat dat met één enkel slot niet lukt, betekent dit dat je er minstens twee nodig hebt om je fiets goed te beveiligen. Gebruik daarom een U-slot in combinatie met een soepeler en langer exemplaar.

Op deze afbeelding zie je dat het frame en het voorwiel aan een vast punt zijn bevestigd.

Hier beveiligt het U-slot enkel het frame. Combineer een dergelijk slot met een fietsslot dat je vastmaakt aan de wielen en onder het zadel.

Vermijd dat je fietsslot op de grond ligt, want op een vlakke ondergrond kunnen dieven het slot gemakkelijker breken. Richt het slot ook naar onder om het de dief nog iets moeilijker te maken.

number_3

WAAR MAAK JE JE FIETS VAST?

Denk maar niet dat je fiets in een portiek veiliger staat dan op straat. Fietsdieven slaan immers maar al te graag toe in kelders, garages en andere afgeschermde plaatsen, waar het tenslotte veel kalmer is dan op straat.

Als je je fiets buiten laat staan, zet ze dan eerder op een druk bezochte plaats dan in een donker steegje.

Wil je alles over dit onderwerp weten en het juiste fietsslot kiezen? Raadpleeg in dat geval onze aankoopgids en de toelichtingen bij het merk B’Secure.

NAAR BOVEN