HOE MOET JE EEN OLU OPBLAZEN EN LATEN LEEGLOPEN?

De Olu is onze nieuwste observatieboei die door Subea werd ontwikkeld om de onderwaterwereld te ontdekken, zonder dat je met je hoofd onder water moet! Om perfect te kunnen observeren, maar ook om langer plezier te hebben van je Olu, is het belangrijk dat je de Olu correct opblaast/laat leeglopen voordat je hem opbergt.
Raphaël, hoofd van de ontwerpafdeling bij Subea, laat zien hoe je dit moet doen naargelang het Olu-model. 
1,2,3... Blazen maar! 

DE OLU 100

De Olu 100 blaas je eenvoudig op met behulp van het ventiel. Na het snorkelen open je het ventiel en druk je lichtjes aan weerszijden ervan om je Olu te laten leeglopen. Daarna duw je op de boei om de resterende lucht te laten ontsnappen. Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol je boei op. Daarna kan je hem opbergen in het netzakje! 

DE OLU 120 VOOR KINDEREN

Bij de Olu 120 voor kinderen moet je eerst het leegloopventiel sluiten (zwart ventiel). Daarna blaas je met ventiel nr. 1 de eerste kamer op, en met ventiel nr. 2 de tweede kamer. Om je boei te laten leeglopen, schroef je eerst het zwarte ventiel open voordat je de twee andere ventielen opent. Druk lichtjes op elk van deze twee ventielen om het leeglopen te versnellen. Rol daarna je Olu op terwijl je erop drukt om de resterende lucht te laten ontsnappen. Om je Olu op te bergen in het netzakje, sla je de twee zijkanten naar binnen en vouw je de Olu daarna twee keer dubbel. 
 

DE OLU 120

Net zoals bij het kindermodel, sluit je eerst het leegloopventiel (zwart ventiel) voordat je de Olu 120 opblaast. Daarna blaas je met ventiel nr. 1 de eerste kamer op, en met ventiel nr. 2 de tweede kamer. Om je boei na het snorkelen te laten leeglopen, schroef je eerst het zwarte ventiel open voordat je de twee andere ventielen opent. Druk lichtjes op elk van deze twee ventielen om het leeglopen te versnellen. Rol daarna je Olu op terwijl je erop drukt om de resterende lucht te laten ontsnappen. Om je Olu op te bergen in het netzakje, sla je de twee zijkanten naar binnen om en vouw je de Olu daarna twee keer dubbel. 

NAAR BOVEN