HOE MOET JE TIJGERNOTEN BEREIDEN?

Tijgernoten zijn onmisbaar om op karper te vissen. De dichtheid en samenstelling ervan bieden heel wat troeven bij het vissen. Met de juiste bereiding haal je het maximum uit dit aas en haal je de mooiste exemplaren binnen.

number_1

DE KEUZE

Als je de noten zelf bereidt, kun je precies bepalen hoe je het aas kookt. Bovendien kun je dan meteen ook een grote hoeveelheid maken.

number_2

WEKEN

Het weken vormt de basis voor een geslaagde bereiding. De noten nemen vocht op en ontwaken uit hun sluimertoestand. Hoe langer je ze laat weken, hoe minder lang je ze moet koken.

We raden aan om ze 48 uur te laten weken in water op kamertemperatuur.

Er zullen altijd een aantal noten blijven drijven. Deze exemplaren zijn gevuld met lucht en bijgevolg onbruikbaar. Neem ze weg zodat je alleen de goede noten kookt.

number_3

KOKEN

Na het weken laat je de noten een uur koken.

Controleer daarna of de meeste noten een mooi glad oppervlak hebben. Laat de noten afkoelen in het kookvocht om ze zachter te maken. Als je er te veel bereid hebt, kun je ze invriezen. Laat ze eerst uitlekken om zoveel mogelijk water weg te nemen.

#TIP VAN CAPERLAN: om de noten te gebruiken in oplosbare PVA-zakjes of -netjes, kun je ze na het koken en uitlekken vermengen met DIP om de resterende watermoleculen op te nemen.

BESLUIT

Nu weet je hoe je tijgernoten moet bereiden om ze te gebruiken als aas op je favoriete visstek, of om er nieuwe te ontdekken. Goede vangst!

NAAR BOVEN