Logo Inesis Transparant Wit golf

HOE ONDERHOUD JE JOUW GOLFTROLLEY?

Hij is je trouwe metgezel op de fairways, altijd aanwezig, bij regen of zon. Hij draagt je tas zonder te zeuren en legt probleemloos alle kilometers met je af. Zorg jij wel even goed voor hem als hij voor jou? Hier vind je enkele tips om je golftrolley te onderhouden, zodat hij blijft schitteren op de golfbaan.

wassen-onderhoud-golftrolley
number 1

WASSEN

Als je op je golfclub bent, neem dan van de gelegenheid gebruik om je trolley te wassen. De meeste clubs geven toegang tot een wasstand met luchtdrukspuit en waterslang. Je kunt een van beide gebruiken om het gras en de aarde van de parcours van je trolley te spoelen. Het is goed voor je trolley en je zorgt er meteen ook voor dat je wagen schoon blijft.  

Thuis kun je je trolley dan grondiger wassen met zuiver water, zodat al het vuil verwijderd is.

opvouwen-onderhoud-golftrolley
number 2

OPVOUWEN

Het grote voordeel van een trolley, naast het feit dat hij je tas voor je draagt, is dat hij erg praktisch is. Hij is immers gemakkelijk op te vouwen en neemt dus weinig plaats is. Om ervoor te zorgen dat je trolley vlot op te vouwen blijft, dien je steeds na te gaan of er niets tussen zit dat het mechanisme blokkeert. Takjes, gras of aarde kunnen het vouwsysteem van de buizen blokkeren. Als dat herhaaldelijk voorkomt, raakt je trolley beschadigd.

In het laagseizoen, wanneer je meerdere weken niet speelt, kun je je trolley dichtvouwen en openvouwen, om er zeker van de zijn dat dit nog vlot lukt. 

wielen-golftrolley
3

WIELEN

Wil je dat je golftrolley vlot blijft rijden, dan is het belangrijk om de wielen goed te onderhouden. Zie je dat er vuil tussen de spaken van het wiel zit, dan kun je dit afspoelen met zuiver water. Je kunt de kogellagers van de wielen ook één keer per jaar smeren om roest te voorkomen.

Als je goed voor je trolley zorgt, zal hij jarenlang meegaan op alle fairways. Wil je er ten volle van kunnen genieten zonder een overtreding te begaan, check dan vooraf even of golftrolleys toegelaten zijn op de parcours waar je gaat spelen. 

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

Tips
de deugden van golf
Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!
Tips
thumbnail-outfit-regen-golf
Wordt er zacht weer met regenbuien voorspeld? Hangt er regen in de lucht? En toch heb je zin om te gaan golfen? Dat kan, maar zorg er dan voor dat je droog blijft terwijl je speelt!
Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
Inesis golf Decathlon
Golf is een sport van beleving en herhaling. Enerzijds is er dat gevoel van een natuurlijke swing, anderzijds de gemeten precisie door veel te oefenen.
Tips
Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!
Tips
Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.
NAAR BOVEN