HOE ONDERHOUD JE JE ZWEMPAK?

Je zwempak is gemaakt uit fragiel en delicaat materiaal, dat verschilt van dan dat van gewone kleren. Het vergt wel wat onderhoud om het in goede staat te houden. Hier vind je enkele tips om de eigenschappen van je badpak te behouden, tijdens al je zwembeurten!

number_1

HOE WAS JE JE BADPAK?

Als je niet wilt dat de kleur van je badpak verbleekt of dat de elasticiteit afneemt, was het dan zeker nooit in de wasmachine.
Was het liever met de hand in lauw water, indien nodig met wat marseillezeep of een andere pH-neutrale zeep.

number_2

HOE SPOEL JE JE BADPACK?

Chloor, zout water, zonnecrème enz., allemaal redenen om je badpak goed te spoelen als je wilt vermijden dat de vezels worden aangetast.
Laat je badpak een beetje weken in een teiltje met lauw water.

number_3

HOE LAAT JE JE BADPACK DROGEN?

Je mag je badpak zeker niet krachtig uitwringen, want daarmee loop je het risico om de elastische vezels te beschadigen.
Om het overtollige water weg te krijgen, rol je je badpak in een bolletje en duw je gewoon boven op het bolletje.
Laat je badpak vervolgens op een donkere plek drogen aan de lucht, plat of opgehangen aan een waslijn (opgelet voor te strakke wasknijpers die het textiel ook kunnen beschadigen). Steek je badpak niet in de droger.                                                                    

Let wel, het is heel normaal dat het materiaal na enkele jaren gaat uitrekken. Gemiddeld ben je om de twee of drie jaar toe aan een nieuw badpak, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt.

Zo, nu weet je hoe je je badpak perfect kunt onderhouden!

NAAR BOVEN