HOE PAK JE DE RUGZAK 15 LITER GOED IN?

Hoe neem je al je trailmateriaal mee in 15 vakken en 15 liter? We leggen je uit hoe je de rugzak het beste inpakt.  

Traillopen van middellange of lange afstand moet je goed voorbereiden. Op mentaal en lichamelijk vlak, natuurlijk, maar denk zeker ook aan je uitrusting. Bij een wedstrijd waarin elke gram telt, is het voorbereiden van je trailrugzak niet te onderschatten.

Om ervoor te zorgen dat je al het nodige materiaal mee kunt nemen en de belangrijkste dingen binnen handbereik hebt, leggen wij uit hoe je de ultratrailrugzak 15 l van Kalenji het beste inpakt.

Je hebt al je materiaal bij elkaar? Dan kunnen we eraan beginnen!

EERST HET WATER

De eerste stap is het vullen van je waterzak. Leg hem dan op zijn plaats achterin de rugzak en maak hem met het haakje vast.

OP JE RUG HEB JE GEEN LAST VAN JE MATERIAAL

Achterin je rugzak kan je al het verplichte materiaal voor een trailloop overzichtelijk opbergen:

Steek je identiteitskaart, reddingsdeken en steunverbanden veilig in het ritsvakje achterin.

In het hoofdvak kan je vervolgens je warme kleding kwijt: warme jas, regenbroek, hardloopbroek en regenjas.

En in de twee vakken opzij kan je onderin je warmte-accessoires kwijt (buff, muts, handschoenen, overhandschoenen) en bovenin je hoofdlampen en wat van je mondvoorraad.

Nu je de achterkant van de rugzak hebt ingepakt, is het tijd om de rugzak om te doen om de voorkant in te pakken. Dit is ook het moment om de voorste riempjes goed af te stellen.

PLAATS DE CRUCIALE ELEMENTEN VOOROP

Nu je de rugzak op je rug hebt, kan je opnieuw beginnen met het drinken! Bovenin de rugzak is zowel links als rechts een vak voorzien voor een drinkflesje van 500 ml.

Net daaronder vind je aan de linkerkant een beveiligd ritsvak waar je veilig je smartphone in kunt meenemen.

Aan de andere kant, rechts dus, vind je een netvak voor je graanrepen.

Daaronder vind je aan elke kant een klittenbandvakje voor twee gels.

Zijn we er dan? Nog niet helemaal! Nog aan de voorkant vind je onderin twee netvakken waar je je afval en verpakkingen in kunt opbergen.

HOUD JE UITRUSTING BINNEN HANDBEREIK

Als je de voorkant van je rugzak hebt ingepakt, kan je je windjack in het netvak achterop steken. Zo kan je hem er tijdens de wedstrijd in een handomdraai uithalen.

Aan de zijkant vind je nog twee netvakken voor bijvoorbeeld je vouwbare beker. Hier vind je ook de zijriempjes voor het afstellen van je rugzak.

Nu hoef je enkel nog het buisje van je waterzak in zijn houder rechts bovenop de rugzak te steken en je driedelige stokken vast te maken in de riempjes voorop!

NAAR BOVEN