HOE WEER BEGINNEN VOETBALLEN NA EEN LANGE PAUZE?

Elke voetballer weet dat het door de grillen van het leven op een bepaald moment heel makkelijk kan zijn om het voetbalveld te laten voor wat het is. De redenen kunnen heel uiteenlopend zijn: een blessure, studies of een veeleisende job, een verhuis, gezinsuitbreiding ...

Maar als je bij wijze van spreken al tegen een bal kon trappen voor je kon stappen, en voetbal in je bloed zit, ga je de competitie vroeg of laat missen. Een balletje trappen onder vrienden is zeker leuk, maar de echte teamgeest, de sfeer voor de wedstrijden, de trainingen, de vreugde na de match zijn momenten die je alleen in een club vindt.

Hoe verover je dus een plaatsje in een voetbalclub waar je niemand kent en waar al een hechte groep is? Misschien vormt dat voor jou geen probleem, zie je het zelfs eerder als een kans om nieuwe mensen te leren kennen, maar voor mensen die bijvoorbeeld minder zelfzeker zijn, is het niet zo evident om te zeggen: "Vooruit, ik doe het gewoon”. Ik leg je uit hoe je die clubsfeer kunt ervaren zonder daarom deel te moeten uitmaken van een grote structuur.

foot kipsta five
1

MINIVOETBAL

Laten we beginnen met minivoetbal. Deze recreatieve vorm van voetbal wint steeds meer aan populariteit. In Vlaanderen worden steeds meer zogenaamd five-a-side infrastructuren uit de grond gestampt.

Panna's, hakjes, spelen met de muren, er zit wel wat street in deze voetbalvorm. Laten we duidelijk zijn, spelers die graag een hele flank aflopen (genre Roberto Carlos) of die graag tacklen zullen zich misschien minder kunnen vinden in deze variant, maar het is wel een manier om weer een bal te raken en plezier te beleven onder vrienden. Spelers die technisch onderlegd zijn, zullen zich helemaal kunnen uitleven op deze kleine ruimte: de ene tegenstander na de andere op een hoopje dribbelen en dan de keeper te grazen nemen, GOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAALLLLLLLL!

Het voordeel van dergelijke infrastructuren is dat er vaak een clublokaal is waar je de wedstrijd kunt nabespreken. Kortom, het is een eenvoudige manier om een groepje te vormen, het clubgevoel te creëren dat je zo hebt gemist maar ook om kennis te maken met een nieuw soort voetbal.

recreatief voetbal
2

RECREATIEF VOETBAL

Een andere manier om de ambiance van weleer te beleven: een ploegje oprichten of er lid van worden en je inschrijven in een recreatieve competitie. Recreatief voetbal wordt gespeeld met 7 spelers tegen 7 (1 doelman en 6 spelers op het veld), op een half terrein.

Geen buitenspel, geen scheidsrechter, geen tackles, hier draait alles rond fair-play. Er zijn kampioenschappen en er is genoeg om veel fun te beleven. Informeer je ook in je bedrijf of universiteit, dikwijls hebben die hun eigen ploeg. In dat kader is het een goeie manier om de mensen die je regelmatig ziet beter te leren kennen.

De sfeer is heel ongedwongen binnen dit soort structuur, de bedoeling is in de eerste plaats om je te amuseren. Het grote voordeel voor mensen die zich niet kunnen vrijmaken in het weekend, is dat de wedstrijden worden gespeeld in de week. Geen excuses meer dus genre “ik moet vanavond op tijd thuis zijn”, “ik speel zondagochtend”, en anderszins is er ook geen risico meer om te moeten spelen met een kater... Of je zou het ook in de week al te bont moeten maken… !

Kortom, kleine structuren op mensenmaat waardoor je de clubspirit opnieuw zult waarderen. Gewoon je amuseren!

 

Kort samengevat: een flinke dosis lol met je team, leuke wedstrijden en soms zelfs een biertje als je op de bank zit (we gaan deze situatie wel proberen te vermijden ;-). 

 

Voetbal is een groepssport, maar een structuur vinden waar je je goed in voelt is geen sinecure, dat had je al begrepen.

Ik hoop dat je met deze elementen ideeën hebt opgedaan en snel weer een balletje kunt gaan trappen!

Scoor ze!

DEZE TIPS ZOUDEN JE KUNNEN INTERESSEREN

Tips
voetbal woordenschat voetbaltermen voetbalwoorden decathlon
Flank, corner, spits, links- en rechtsback ... je hoort het in Keulen donderen als je die termen hoort? Ontdek dan snel ons woordenschatlijstje over voetbal.
Tips
Of het nu een geïmproviseerd voetbalwedstrijdje is of niet, met vrienden of familie, jong of oud, in een tuin of in een park, KIPSTA biedt een compleet aanbod voetbaldoelen.
Tips
voetbal kipsta decathlon
Voetbal is een eenvoudige en universele sport. Het is meer dan enkel een balsport, het is een sport die je zal doen werken aan je conditie en uithoudingsvermogen.
Tips
Voetbal bal kipsta decathlon
Wil je een voetbal kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Wij hebben er voor elke leeftijd en ondergrond.
NAAR BOVEN