IK STEL MIJN EIGEN INTERVALTRAININGEN SAMEN

Trainingsprogramma's zijn echt handig, maar waarom niet eens zelf je sessies samenstellen? Vandaag ontdek ik samen met jou de functie "Je eigen intervaltraining aanmaken" beschikbaar op de Decathlon Coach-app !

Ideaal om je prestaties te verhogen, aangezien je kleine oefeningen en lange sessies zelf naar behoefte kunt samenstellen! Komaan! Daar gaan we!

Klik in het hoofdmenu op COACHING, en vervolgens op "hardlopen" of "wandelen" (dat geldt ook voor alle andere sporten: MTB, circuit training ...).

hoofdmenu
kies een sport

In "trainingsessies" vind je, onder alle categorieën eenmalige sessies die wij voorstellen, de functie: "Je eigen intervaltraining aanmaken"

hardlopen
trainingsessies

Een intervaltraining bestaat uit een afwisseling van snelle fasen en trage fasen. Afhankelijk van de duur van de snelle fasen train je op verschillende eigenschappen van je lichaam (snelheid, uithoudingsvermogen, recuperatie). Wil je alles weten over intervaltraining, lees dan deze tips van onze coach, Philippe Propage.

Voor je aan je intervaltraining begint, is het echter belangrijk om op te warmen door te hardlopen in je comforttempo of door snel te wandelen. Daarom vraagt de app om eerst een opwarmingstijd of -afstand in te geven.

Geef vervolgens de detailgegevens van je oefening in: de duur van je snelle fasen (actieve fasen) en van je trage fasen (rust) en het aantal herhalingen. Op het volgende scherm heb je de optie om de oefening meerdere malen te herhalen door een rusttijd in te stellen tussen 2 oefeningen.

Stel tot slot je recuperatietijd in, die je in comforttempo aflegt om spierpijnen te voorkomen.

opwarming
oefening

Je sessie is klaar. Nu is het jouw beurt!

recuperatie
oefening creëert
Komaan

Je kunt zoveel sessies in de bibliotheek opslaan als je wil. Je vindt ze terug in COACHING --> WANDELEN of HARDLOPEN --> TRAININGSESSIE --> Je eigen intervaltraining aanmaken!

Klaar! Vanaf nu ben jij de coach! :) Start je sessie en laat je leiden door de vocal coaching!

NAAR BOVEN