mystory-logo

MIJN ALLER-ALLEREERSTE TREKTOCHT!

Ik ben Sasha, en ik ben 6 jaar oud. Als ik ouder ben, ga ik samen met mijn broertje Noé en mijn twee mama’s een lange trektocht maken in Noorwegen, in de voetsporen van Elsa van Frozen.

Maar nu is het nog grote vakantie, en dan trainen we veel! We hebben al een lange tocht gemaakt in de Oostkantons, en morgen trekken we naar de Vallei van de Twee Ourthes, alleen Mama Lau, ik…en Snorretje.

WELKE ROUTE ZULLEN JULLIE VOLGEN? 

België / Givry > Bivakplaats in Givres > Bivakplaats in Engreux > Dam van Nisramont / 2 nachten / 28 km
trekking-ourthe-material

ZULLEN JULLIE DEZE TOCHT IN COMPLETE AUTONOMIE AFWERKEN?

Ja, behalve voor drinkwater. Daar rekenen we erop dat we bij de lokale bevolking kunnen bijvullen 

Ik draag mijn kleine Arpenaz-rugzak van 10 liter, die groot genoeg is voor wat spullen die niet te zwaar zijn: een Raincut Zip-regenjas, mijn Opinel-zakmes nr. 7 met ronde punt, marshmallows, mijn kompas C Quechua 300, mijn Dynamo 100-lampje, een fleecetrui, een knuffel (ik wilde eigenlijk Snuffel meenemen, mijn hondje, maar volgens mama was die te groot, dus heb ik Snorretje het konijn maar meegenomen), een rol wc-papier, een tandenborstel, tandpasta, lolly’s, bouillonblokjesen een fluitje.
Het totale gewicht van mijn rugzak: 1,4 kg.

Mama neemt de rest mee in haar rugzak Forclaz 50 Easyfit: onze Quick Hiker 2-tent, onze Forclaz Utralight-slaapzakken voor 0/5°, eentje voor een volwassene en eentje voor een kind, Forclaz Air-slaapmatjes, een Quechua-kookset voor 2 personen, een EHBO-setje (pleisters, zalf voor pijntjes, aspirine, een epileertangetje, keelspray), 2 liter water, aanmaakblokjes, 2 aanstekers, een telefoon, een stafkaart, onze identiteitskaarten, een fleecetrui en een regenjas Forclaz 400.

WAT NEMEN JULLIE ALLEMAAL MEE OM TE ETEN?

Dit was onze menu:

Avond dag 1: Worstjes, courgette, paprika, couscous en marshmallows.

Ochtend dag 2: Pap en koffie.
Middag dag 2: Taboulé en worst.
Avond dag 2: Zakjeseten: pasta bolognese.

Ochtend dag 3: Pap en koffie.
Middag dag 3: Zakjeseten: stoofvlees met pasta.

En als snacks: een mix van gedroogde vruchten, energietabletten, droge abrikozen, lolly’s en bouillonblokjes.

Het totale gewicht van mama haar rugzak: 14,5 kg.

WAT VONDEN JULLIE HET LEUKSTE TIJDENS DEZE TOCHT? 

Terwijl mama me masseert in de tent vraagt ze me wat het leukste moment van de dag was. Met mijn 10 korrels Arnica in mijn mond antwoord ik: “Ik vond alles leuk!”

bivak-sasha-essen
bivak-ourthe-sasha
bivak-ourthe-familie
trekking-ourthe-sasha

HOE HEBBEN JULLIE DE EERSTE BIVAK ERVAREN?

Ik heb heerlijk geslapen. Mijn slaapzak is lekker zacht. Ik heb er wel wat buiten gelegen, want hij was toch wat warm. Ook mama had het te warm, ze is een paar keer wakker geworden. Als mama niet even in haar boek kan lezen voor het slapengaan, blijft ze de hele tijd denken en raakt ze niet in slaap. Ze zegt wel “Ik had niet gedacht dat dat matje zo comfortabel zou zijn, een leuke verrassing! Ik had verwacht dat mijn rug helemaal naar de vaantjes zou zijn, maar ik heb nergens pijn”.

  EEN ONVERGETELIJKE ERVARING...

Op het uitzichtpunt van de Twee Ourthes nemen we een lange pauze. Ik ben weer helemaal op krachten. Het tempo is goed, het gaat vooruit. Mama Lau stuurt een berichtje naar mama Ya om te melden dat we vroeger dan verwacht zullen aankomen. Het laatste stukje is prachtig. Er zitten een paar steile hellingen in, over trappen gemaakt uit boomstammen en over loopbruggen. Het zicht is wondermooi. Beneden in het dal zien we de Ourthe kronkelen tussen de dennenbomen.

En we zingen, vooral mama dan. Plots zie ik de dam in de verte. Mijn benen worden licht, en ik zing voor mama mijn versie van het lidje Au clair de la lune. We lachen. We gillen. We lopen. En dan zijn we er, 28 km later. Opnieuw kan mama de tranen niet bedwingen! Ze zegt me nog eens dat ik haar een prachtig geschenk heb gegeven. Ik geef ze een stevige knuffel. Ik vond het ook zalig. We beginnen al over de volgende trektocht die we samen kunnen doen.

trekking-bivak-familie
NAAR BOVEN