INTERVIEW: THIJS DEMEYERE

Perfly heeft veel te danken aan zijn ambassadeurs, maar de ambassadeurs hebben ook veel te danken aan Perfly. Wij spraken met een van die ambassadeurs: Thijs Demeyere. Hij legt uit wat zijn partnership precies inhoudt.

WAT TROK JE AAN OM TE STARTEN MET BADMINTON?

Het feit dat je met badminton snel progressie kan boeken, en de veelzijdigheid van de sport. Je combineert namelijk conditie met kracht, behendigheid en tactiek. Dat heeft me overtuigd om te beginnen badmintonnen.

BIJ WELKE CLUBS HEB JE AL GESPEELD? WELKE FACTOREN SPEELDEN MEE IN HET (EVENTUEEL) VERANDEREN VAN CLUB(S)?

Ik begon bij DZ99 (Deerlijk & Zwevegem). Na 1 jaartje bij Liancourt (Frankrijk) speel ik nu opnieuw bij DZ99. Na een tijdje heb je nood aan andere tegenstanders en nieuwe uitdagingen om ook in het buitenland te kunnen presteren in een totaal ander competitiesysteem.

OP WELK RESULTAAT/MOMENT IN JE CARRIERE BEN JE HET MEEST TROTS?

Op mijn halve finale op het Belgisch Kampioenschap in 2016, maar ook op mijn halve finale op het Vlaams Kampioenschap in 2018. Daarnaast eindigden we met DZ99 op de 2de plaats in eerste nationale, na een golden set in de finale.

WAAROM KOOS JE VOOR PERFLY EN WAT HOUDT JE PARTNERSHIP IN?

Het belangrijkste voor mij was dat de materialen ten eerste van goede kwaliteit zijn, en er bovendien nog eens goed uitzien ook. Dat vond ik terug in het merk Perfly. Het doel van mijn partnership is om de badmintonwereld te leren kennen met Perfly. Ik ben ambassadeur als speler, maar ook als trainer.

Thijs Demeyere

WAT VIND JE VAN ONZE PRODUCTEN, VERGELEKEN MET ANDERE BADMINTONMERKEN?

Ze zijn verrassend kwalitatief, want dat verwacht je niet meteen voor die enorme scherpe prijzen. Het is echt een verfrissing voor de badmintonwereld!

WAT WAREN DE DOORSLAGGEVENDE FACTOREN BIJ DE KEUZE VAN JE PERFLY RACKET? 

Belangrijk voor mij is dat ik onmiddellijk een goed gevoel heb, en met de BR 930 P was dat zeker het geval. De controle, maar ook de kracht vanuit het achterveld die dit racket levert, matcht perfect met mijn speelstijl. Dankzij het aangename gewicht is dit racket ook zeer bruikbaar in snellere dubbelsituaties. Het BR 930 P-racket samen met de Perfly BST990-snaren is de ideale combinatie voor mij!

MET HOEVEEL KILO SPEEL JE OP JE SNAREN?

Ik speel zelf graag met veel kracht, zonder aan controle in te boeten. Hiervoor kies ik dan ook telkens voor ongeveer 12 kg.

WAT VERWACHT JE VAN HET VLAAMS KAMPIOENSCHAP EN HOE BEREID JE JE ER OP VOOR?

Ik hoop op goede en leuke wedstrijden, en dan zien we wel waar we uitkomen! Het wordt mijn eerste toernooi na blessure, en dan is het altijd wat raden naar het niveau op het veld. De zin om te spelen is alvast heel erg aanwezig! Mijn trainingen in de weken voordien zijn aan hoge intensiteit en ook aan hoog volume. Ik combineer badmintontrainingen op het veld met conditionele en lichte krachttraining ernaast. De week voor het Vlaams Kampioenschap doe ik nog enkele lichte trainingen met kortere prikkels aan hoge intensiteit. Mijn dieet is niet echt speciaal, en zeker niet anders dan gewoonlijk. Gewoon evenwichtig en niet te vettig. De dag voor het toernooi eet ik meestal pasta.

NAAR BOVEN