MIJN GEHEIM OM TERUG OP DE LATTEN TE STAAN: KIES DE JUISTE PERIODE!

Dol op de bergen, verzot op skiën: als ik kon, zou ik elk jaar gaan skiën! De soms buitensporige skipastarieven tijdens de krokusvakantie doen een mens toch wel eens twee keer nadenken. Toen mijn dochter me vroeg om in april te gaan skiën, was ik wel niet meteen overtuigd. Maar ik vond het best wel een leuke periode om te gaan en dus trokken we eropuit om van de laatste sneeuwvlokjes van het seizoen te genieten! Maar waarom zou je tijdens de paasvakantie op skivakantie moeten vertrekken? Ik geef je vier goede redenen.

number_1

ER IS MINDER VOLK EN HET GAAT ER LOSSER EN GEZELLIGER AAN TOE

Zoals je wel weet, staan skivakanties in het hoogseizoen vaak synoniem voor stress, overvolle stoeltjesliften en ellenlange rijen in de winkels die skimateriaal verhuren. Aan het einde van het seizoen smelten die ergernissen als sneeuw voor de zon! Het seizoen loopt bijna ten einde. Op de skipistes vind je nog enkele skiërs die van de laatste sneeuw op de pistes genieten. Er heerst een ontspannen en gezellig sfeertje. De uitbaters van de pistes zijn erg blij om nog enkele klanten voor het einde van het seizoen te mogen verwelkomen. Ze nemen de tijd om een praatje te slaan, tips te geven, ... in het hoogseizoen hebben ze daar nauwelijks de tijd voor!

number_2

HET IS GOEDKOPER

Het paasweekend leidt het einde van het hoogseizoen in. De hoge prijzen kunnen dus weer een jaartje de koelkast in! Ik besloot om vier dagen te gaan skiën aan het lentetarief: 36 euro in plaats van 46 euro voor een dagje skipret. Reken op iets meer dan 150 euro voor vier dagen. Het materiaal kon ik al voor 75 euro voor vier dagen op de kop tikken. De overnachtingen waren ook een stuk goedkoper. Ik vond een appartement voor twee personen in het centrum van Sallanches voor een honderdtal euro per persoon en voor vier dagen.

number_3

HET WEER

Het weer in de bergen is vaak het onderwerp van lange discussies! Het is immers geen kinderspel om het snel veranderende weer in de bergen te voorspellen: het weer varieert van het ene uur op het andere, van de ene bergflank tot de andere, maar dat is nu net de charme van de bergen. Bovendien beginnen de temperaturen in april weer te stijgen, het zonnetje laat zich al vaker zien en dat doet een mens goed.

mountain-snow
number_4

DE SNEEUW

Er wordt vaak gezegd dat de sneeuw in deze periode van het jaar niet dezelfde kwaliteit heeft als die in februari. Maar als je het juiste moment kiest en voldoende hoog gaat kan de aprilse sneeuw gerust wedijveren met die uit februari! De extra sneeuwvlokken die tijdens het paasweekend gevallen waren, zorgden voor een perfect sneeuwtapijt. Toch blijft het een gok om met Pasen op skivakantie te vertrekken: verhoog dus je kansen en ga zo hoog mogelijk! Ik mocht echt niet klagen toen ik het paasweekend doorbracht in het Mont Blanc-massief: er lag nog heel wat sneeuw. Zelfs de lokale bevolking zei dat ze dat al jaren niet meer gezien had …

mountain-snow

Kortom, mijn paasweekend in het Mont Blanc-massief was perfect om te genieten van de frisse lucht en het plezier van het skiën, zonder de gebruikelijke ongemakken. Wees niet bang om je gewoontes te doorbreken!

Terug op de latten staan

Karine

Globetrotter, skifanaat, wandelaarster & danseres in één!
NAAR BOVEN