KARPERVISSEN: DE VOORDELEN

Wij geven je een aantal tips voor karpervissen al naargelang je wensen en behoeften. In deze tip stellen we de bijzondere techniek van het karpervissen voor en alle voordelen die deze sport je kan opleveren.

number_1

CONTACT MET DE NATUUR

Karpervissen laat je nieuwe landschappen ontdekken. Je duikt de natuur in en ontdekt hem vanuit een nieuwe invalshoek. Je ervaart rust en ontspanning en ontwikkelt een zekere innerlijke rust.

number_2

ADRENALINE EN TROTS OVER DE GELEVERDE PRESTATIES

Elke visser koestert andere ambities: voor de ene is het aantal vangsten van belang, voor de andere dan weer de grootte van het dier, de plaats van de vangst of de karpersoort, enz. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is de adrenaline die door hun lichaam giert bij de minste aanbeet of wanneer de vis ervandoor tracht te gaan.

number_3

GENIETEN BIJ HET VRIJLATEN VAN DE VIS

Volgens de NO-KILL filosofie laten vissers hun karper telkens weer vrij, weliswaar nadat ze er eerst een foto van hebben getrokken, bij wijze van aandenken. En altijd weer hopen ze om een klepper van enkele tientallen jaren boven te halen. Deze omgang met de natuur en het respect voor het dier geeft net dat tikje extra dat zo eigen is aan deze bijzondere sport.

Als mijn argumenten je nog niet hebben overtuigd, kom dan zelf een kijkje nemen langs het water. Moeder natuur zal je niet teleurstellen. Wie weet word je dan wel net zo bevlogen als wij...!
NAAR BOVEN