KUNSTAAS: AANSPOREN IN DE WINTER

In de winter hebben roofvissen een verminderde eetlust. Om ze te lokken, moet je hun gewoontes veranderen. We raden je aan om het rustig aan te pakken en je aansporingen te vertragen. Ontdek welke bewegingen het doeltreffendst zijn in deze winterperiode.

number_1

HOE VISSEN?

Roofvissen bevinden zich in de winter vaker samen op dezelfde plek. Aarzel dus niet om je hengel meerdere keren uit te werpen naar dezelfde plek waar je al aanbeten hebt gehad. De beweging van het kunstaas moet traag zijn en dicht bij de bodem. In de winter bevinden roofvissen zich immers dichter bij de bodem, anders dan in de andere seizoenen wanneer ze eerder aan de oppervlakte blijven.

vissen-dubbel-zee

#TIP VAN CAPERLAN

Je kunt een "Drop-Shot"-montage maken om de snelheid van de beweging te verlagen. Met deze montage kun je je aas ter plaatse houden. Dit is zeer doeltreffend voor vissen die op hun hoede zijn.

De Drop-Shot-montage bestaat erin een kunstvisje verticaal te laten bewegen boven de bodem. Het kunstvisje gaat niet of amper vooruit, en lokt op die manier aanvallen uit wanneer de vissen zeer wantrouwig zijn.

montage-kunstaas-drop-shot
number_2

WAARMEE VISSEN?

Afhankelijk van het kunstaas dat je gebruikt, kun je anders vissen.

Een softbait is een must als je vist in de herst en de winter. Een zeer trage beweging, soms onderbroken door een pauze, is perfect om het wantrouwen van roofvissen te doorbreken. Kunstaas van het type SHAD en FINESSE leent zich bijzonder goed voor dit soort bewegingen.

shad-kunstaas-8323799
Kunstaas NATORI type SHAD
yabari-kunstaas-8324841
Kunstaas YUBARI type FINESSE

Trillend kunstaas (LIPLESS) mist zijn doel ook niet in deze periode. Je kunt kleine trekbewegingen maken en het zo opnieuw op de bodem laten vallen. Je kunt ook brede trekbewegingen maken en het zo traag naar beneden begeleiden. Blijf dus alert in deze fase!  Maak de lijn niet te zacht, anders riskeer je de aanbeten niet te voelen en naast de vissen te grijpen.

kowai-kunstaas-70-clown

Je weet nu hoe je moet vissen op roofvissen in de winter. We wensen je een paar mooie verrassingen…

NAAR BOVEN