LEREN FIETSEN: WAAROM EEN LOOPFIETS KIEZEN?

Plaats nemen, zich concentreren, vertrekken, duwen met de benen, trappen, vallen. Herbeginnen. Leren fietsen zonder steunwieltjes lijkt al te vaak een vervelende fase waar je als kind nu eenmaal door moet. Gelukkig is er de loopfiets om daar verandering in te brengen.

Loopfietsen btwin
number1

STAP VOOR STAP LEREN FIETSEN

"Fietsen is een aaneenschakeling en coördinatie van heel wat bewegingen. Breng daarbij nog eens de oog-handcoördinatie en het evenwicht, en je weet dat er vele elementen zijn waar rekening mee moet worden gehouden", aldus ergotherapeute Karine Roulin. In die zin is de loopfiets ideaal om de bewegingen op te splitsen. Met een loopfiets maakt je kind kennis met evenwicht, het concept om gewicht over te brengen van de ene voet naar de andere, het zwaartepunt te zoeken... De loopfiets focust op een essentieel onderdeel van het leerproces: het evenwicht. "

ANDER ONMISKENBAAR VOORDEEL: je kind leert ook rekening houden met zijn omgeving, te beseffen dat het hindernissen moet omzeilen …

EEN FIETS OP KINDERMAAT

Loopfietsjes zijn lichter en wendbaarder dan kinderfietsen met steunwieltjes, en geven de fietsertjes veel bewegingsvrijheid: ze kunnen er zelf mee vooruit geraken, hem zelf uit een modderig veld trekken, ... De houding die een kind moet aannemen op een loopfiets (hoofd/lichaam/voeten mooi op een lijn) is een fysiologische, natuurlijke houding. Een goede manier om je kind vertrouwen te geven... Want uiteindelijk legt de klassieke fiets met zijwieltjes het accent op het leren trappen, en is het evenwicht leren bewaren iets dat daarbij minder aan bod komt. En het begunstigt een houding die niet overeenstemt met de situaties die je kind later zal ontmoeten.

Loopfietsen btwin

VANAF WELKE LEEFTIJD EEN LOOPFIETS  OVERWEGEN?

Voorwaarde: Het kind moet goed kunnen stappen. "Je kan beginnen met een loopfiets vanaf 2 jaar", aldus de ergotherapeute. "Maar als je kind pas is beginnen te stappen op 18 à 20 maanden, is het best om nog even te wachten… Omgekeerd geldt dit ook: als je kind al vroeg stapte, kan je gerust al wat sneller starten met een loopfiets."De grootte van je kind speelt ook een belangrijke rol: je kind moet niet op de toppen van zijn tenen staan, het moet zich veilig voelen en de situatie onder controle hebben.

  DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN! 

Tips
atelier decathon belgie
Wanneer de temperaturen weer wat zachter worden, springen heel wat mensen terug op hun fiets. Diezelfde fiets die bij sommigen heel de winter netjes in de garage is blijven staan. En die bij velen dus niet echt onderhouden is geweest. Wat doe je nu eigenlijk best met je fiets om hem in topvorm te houden?
Tips
Cross country
Gaat het mountainbiken je al goed af?Mag het nog iets sportiever? Wil je de wereld van de competitie ontdekken? Dan is crosscountry geknipt voor jou.Laten we voor je begint het koninginnenstuk van het mountainbiken eens van dichtbij bekijken, de voordelen ervan en ook de specifieke uitrusting die erbij komt kijken.Volg de gids.
NAAR BOVEN