MOUNTAINBIKE: PLASSEN NEMEN

Als je mijn tips hebt gevolgd om de juiste MTB-uitrusting te kiezen, ben je klaar om te vertrekken.Laten we beginnen met een van de klassiekers in het mountainbiken:de plas!

Naargelang het terrein zijn er verschillende manieren om stilstaand water te overwinnen:

number_1

DE PLAS ONTWIJKEN

Je kan deze plas ontwijken door langszij te rijden.Let daarbij goed op want de omgeving kan glad zijn waardoor je wel eens in het water kan terechtkomen. Behoud een goede positie voor zoveel mogelijk evenwicht:achterop de fiets, de benen gebogen en de romp naar voren.

number_2

SLALOMMEN

Afhankelijk van de situatie kun je tussen de plassen slalommen, of er met een "bunny-hop"; (kleine sprong) over springen.Maar let op, het slalommen zal je vertragen, en als je
te snel gaat kan je wel eens wegslippen (maar goed, modderbaden zijn goed voor de huid!)

wheeling
number_3

WHEELIE

Als de plas niet te lang is of je goed wheelies kan uitvoeren, kan je met je voorwiel in de lucht door de zone fietsen op je achterwiel. Met deze methode verlies je minder snelheid.

Leun een meter voor de plas naar voren om de vork in te duwen, trek dan snel aan het stuur om het voorwiel omhoog te trekken.Daarna moet je je evenwicht bewaren in die positie, ander lig je er!

number_4

DIT IS MIJN SPEELTERREIN!

Als je op bekend terrein bent, ga dan voluit!Let wel:blijf bewegen en blijf goed vooraan op de fiets om niet te veel snelheid te verliezen... ander is het "voet aan de grond", of eerder "voet in het water"!

fietsen speelterrein
number_5

IK BEN OP ONBEKEND TERREIN ...

Als je het terrein niet kent, doe dan rustig aan. Je kan niet weten wat er onder het water schuilgaat.Het risico op een krokodil of een anaconda is dan wel miniem, maar een put of een steen kunnen je het leven wel eens moeilijk maken !

Kies dus voor een lichte versnelling, zodat je gemakkelijk kan versnellen.Rechtop op de fiets en de pedalen horizontaal (het is niet leuk om een hele rit te doen met doorweekte schoenen!).

Als je in groep bent, laat de anderen dan voorgaan. Dat kan soms grappig zijn, maar vaak is het zeer leerrijk...

NAAR BOVEN