NOOD AAN WAT VERKOELING ? GA WANDELEN IN HET BOS!

De temperaturen waar we op zonnige dagen van kunnen genieten zijn vaak heerlijk, maar soms wordt het ook wat te veel. Een wandeling tussen de bomen kan wat welkome afkoeling brengen wanneer het kwik hoog oploopt. Ontdek 10 plaatsen in België waar het goed toeven is bij warm weer! ".

1/ HET ZONIËNWOUD VLAK BIJ DE HOOFDSTAD

In het Zoniënwoud kun je wandelen door een "kathedraal van beuken", een indrukwekkende plek met kaarsrechte beuken die slechts heel weinig licht doorlaten. Daar is het gegarandeerd koel. Inwoners van Brussels kunnen met volle teugen genieten van dit oude en immens grote bos dat zich uitstrekt over 10% van het zuidoostelijke deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

2/ HET HALLERBOS TUSSEN VLAAMS- EN WAALS-BRABANT

In april kun je genieten van de magische schoonheid van het Hallerbos, want dan is de grond bedekt met een immens tapijt van blauwe hyacinten. Tijdens warme zomerdagen is het er prachtig groen, ideaal om een verfrissende wandeling te maken over de 555 hectare die het bos beslaat. In de vier valleien van het Hallerbos vind je stroompjes met helder en kalkrijk water waarvan het geklater alleen al een gevoel van koelte geeft!

3/ HET WOUD VAN "GRAND BOIS" IN DE PROVINCIE LUXEMBURG

Het woud van Grand Bois is gelegen in de Waalse gemeente Vielsalm van de provincie Luxemburg, en beslaat een oppervlakte van 1.800 hectare vol dennen, sparren, beuken en haagbeuken. Ideaal om te schuilen voor de felle zonnestralen en niet oververhit te raken.

4/ HET BOS VAN LA LOUVIÈRE IN HENEGOUWEN 

Op enkele kilometers van Flobecq in Wallonië, vlak bij de taalgrens, ligt het bos La Louvière. In deze zee van beuken op een prachtig massief vind je frisse lucht in overvloed! Boven kun je ook genieten van mooie uitzichten over het natuurpark van het Heuvelland.

Bos

5/ HET LEIEBOS IN WEST-VLAANDEREN

In de buurt van Doornik vind je het Leiebos langs de oevers van de gelijknamige rivier, een ideale plaats voor gezinnen en wandelaars. Speelterreinen worden er omgeven door linden, zomereiken, elzenbomen en berken die tegelijkertijd zorgen voor de nodige koelte.

6/ HET PRINSENPARK IN DE PROVINCIE ANTWERPEN

Het Prinsenpark is een prachtig landgoed dat vroeger toebehoorde aan koning Leopold I, waar tal van eekhoorntjes en reeën rondlopen. 215 hectare bos, weide en waterpartijen waar je gegarandeerd koelte vindt en heerlijk kunt wandelen.

7/ DE MEETJESLANDSE BOSSEN IN OOST-VLAANDEREN

In de regio Lembeke, ten noorden van Gent, liggen een stuifzandrug en een bosgordel van 305 hectare waar het aangenaam toeven is op warme dagen. Je kunt er wandelen of fietsen zonder last te hebben van de warme zon.

8/ HET BOS VAN LAUZELLE IN LOUVAIN-LA-NEUVE

Door de 200 hectare van het bos van Lauzelle lopen drie wandelroutes. Je kunt er allerlei dieren tegenkomen die zich thuis voelen in dit rijke en gevarieerde landschap. Dit bos is eigendom en onderzoeksterrein van de Université Catholique de Louvain, en zeker het verkennen waard.

9/ HET NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN IN LIMBURG

De droge heidevlakten en de veenvlakten van de Hoge Kempen liggen naast naaldbossen die zijn aangeplant in de tijd van de steenkoolmijnen. De prachtige landschappen zijn sindsdien ingrijpend veranderd en uitgegroeid tot het grootste nationaal park van België.

10/ DE ROCHE-AUX-FAUCONS BIJ LUIK

Op deze kalkrichel die uitkijkt over het Maasbekken bevindt zich een bos waar je koelte vindt en kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Ourthe. Houd er wel rekening mee dat je over heuvels wandelt!

NAAR BOVEN