ONTDEK TREKKING

Ontdek wat trekking nu precies inhoudt, wat de regels zijn, waarom het goed voor je gezondheid is en voor welke disciplines je bij ons de perfecte producten vindt!

Wat is trekking of ‘trekken’ nu eigenlijk? Vind je het wel leuk om enkele dagen of enkele weken met je volgepakte rugzak op avontuur te gaan? Vind je het heerlijk om dag en nacht zelf te bepalen wat je wilt doen, en dat in de vrije natuur?

Ja? Dan heb je zelf al enige ervaring met TREKKING!

WAT IS TREKKING?

Om het simpel te zeggen is trekking of trek eigenlijk een lange wandeltocht!

Trek is een Afrikaans woord dat ‘migratie’ betekent en vandaag gebruikt wordt als we het hebben over uitgestippelde wandelroutes in de bergen, woestijn of stedelijke gebieden.

Het idee is dus dat je er verschillende dagen met je uitrusting op je rug opuit trekt. Slapen doe je in een tent maar ook in een berghut, een vakantiehuis, jeugdherberg, ... Jij kiest!

REGELS BIJ TREKKING

Trekken is vooral even je dagelijkse zorgen vergeten om tijdens je tocht op het ritme van de natuur te leven.

Maar om volop van je tocht te genieten, moet je je goed voorbereiden! Een wandeltocht van enkele dagen of weken met al je benodigdheden in je rugzak schud je niet zomaar even uit je mouw.

Houd rekening met je fysieke paraatheid als je je route uitstippelt: het hoogteverschil en de duur van je wandelingen spelen een belangrijke rol.

Als je tijd hebt, kun je je alvast enkele weekends voor je vertrek voorbereiden. Zo ben je er zeker van dat je schoenen je geen pijnlijke voeten bezorgen en kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan als je je tent gaat opzetten. En trainen hoort er uiteraard ook bij! 

De gouden regel als je gaat trekken: laat geen sporen achter!

Zorg ervoor dat je al je afval meeneemt (en ruim zelfs het afval op dat je langs de paden vindt).

Mountain Trekking by Decathlon
  • Mountain Trekking by Decathlon
    Mountain Trekking by Decathlon
  • Desert Trekking by Decathlon
    Desert Trekking by Decathlon

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN TREKKING?

Tijdens je tocht ben je haast één met de natuur. Het is dan ook het perfecte moment om even te ontspannen en alle dagelijkse zorgen te vergeten!

Net als wandelen of hiking is trekking een duursport waarbij je je hele lichaam gebruikt, zonder dat je te veel druk op je gewrichten zet. Als je rugzak echter erg zwaar is, raden we je aan om wandelstokken te gebruiken.

WELK TYPE TREKKING PAST BIJ JE?

Man of vrouw, jong of oud, trekking is een sport voor iedereen*! Bij Forclaz maken we echter wel een onderscheid tussen een aantal categorieën:
berg-blok
Trekking in de bergen

De meest klassieke vorm van trekking. Je trekt enkele dagen door de bergen met je tent op de rug of een tussenstop in een berghut of in een vakantiehuisje als het iets comfortabeler mag.

backpack-blok
Backpacken

Je hebt zin om op reis te gaan en de wereld te voet te verkennen? Je bent op zoek naar vrijheid, avontuur en contacten? Je wilt in alle veiligheid en zelfstandig nieuwe culturen leren kennen? Dan ben je een backpacker in hart en nieren! Word lid van de backpackerscommunity van Forclaz op Instagram.

desert-blok
Trekking in de woestijn

Droom je ervan om je te herbronnen in de uitgestrekte woestijn? Kies dan voor een trektocht in de woestijn en beleef een uniek avontuur. Treed enkele dagen in de voetsporen van de dromedarissen en geniet van een betoverend landschap om volledig tot rust te komen.

*Behalve bij negatief medisch advies

NOODZAKELIJKE UITRUSTING

Het is belangrijk dat je de juiste uitrusting voor je trektocht kiest. Je niveau maar ook het terrein en de weersomstandigheden spelen hier een belangrijke rol in. Elk soort trekking heeft zijn eigen kenmerken maar er is wel één algemene regel voor alle trekkers: koop duurzame producten. Je uitrusting mag je immers op geen enkel moment in de steek laten. Bij Forclaz vinden we het dan ook erg belangrijk om je duurzame producten aan te bieden!

In de woestijn, in de bergen of tijdens je reis, wij begeleiden je in alle uithoeken van de wereld! Aarzel niet om je onvergetelijke, sportieve avonturen met ons te delen.

NAAR BOVEN