ONTMOETING MET EEN HOCKEYSPELER

Om je een idee te geven hoe onze nieuwe collectie hockeyartikelen tot stand gekomen is, stellen we je voor aan onze gepassioneerde medewerkers die deze collectie bedacht hebben. Vandaag stellen we je ook Gauthier voor, leader van de hockey-afdeling in België:

Om je onze nieuwe collectie voor veldhockey voor te stellen, doen we een beroep op fervente sporters en hun liefde voor het spel. Dat komt goed uit, want deze hockeyspeler, die met zijn gezin in Brussel woont, heeft een lange sportgeschiedenis:

"Ik wil steeds meer uit het leven halen, ik ben altijd op zoek en gepassioneerd door vele dingen!

Sport heeft dan ook altijd een essentiële rol gespeeld in mijn leven, met natuurlijk veldhockey, maar ook wielrennen en triatlon.”

Je merkt het, Gauthier is al lang gepassioneerd hockeyspeler. Maar hoewel kinderen vaak binnen het gezin kennismaken met veldhockey, heeft Gauthier deze sport ontdekt op school.

“Toen ik 6 jaar oud was, heb ik het geluk gehad om van het hockey te mogen proeven tijdens een omnisportstage. Deze hockey-initiatie, of meer bepaald unihockey- of floorball-initiatie, viel zodanig in de smaak dat ik me inschreef bij een club. Ik klopte aan bij de Royal Uccle Sport THC, de bekende club uit onze hoofdstad, die bovendien vlakbij was voor mij. Ik ben dus niet gestart vanuit een hockeytraditie in mijn familie, zoals dat vaak het geval is.”

gauthier hockey

WAT IS FLOORBALL? MAAK JE VOOR HET EERST KENNIS MET HOCKEY? WE LEGGEN HET JE UIT:

En hoewel Gauthier deze sport, die vaak als een familiesport wordt beschouwd, een beetje op zichzelf heeft ontdekt, waren het zijn teamgeest en zijn solidariteitsgevoel die hem ertoe gebracht hebben om aan deze zowel spectaculaire als ludieke sport te beginnen:

“In het begin was het moeilijk! Ik kende echt niets van deze sport en de eerste technische begrippen maakten me bijna bang. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik langs het veld liep: ik was gefascineerd en verbluft door wat de spelers allemaal konden. Gelukkig kon ik snel vorderingen maken dankzij de trainers, de coaches, de medespelers en de vele stages waaraan ik heb deelgenomen.”

Ik kan dus zeggen dat mijn kennismaking zeer geslaagd was! Zijn passie voor veldhockey bleef hij behouden en hij genoot van de wedstrijden op hoog niveau en de overwinningen.

Vele jaren lang waren de resultaten voor mij het allerbelangrijkste: altijd maar presteren, winnen! Competitiehockey heeft lange tijd deel uitgemaakt van mijn leven: in het nationale jeugdteam en in het Belgisch kampioenschap bij de jeugd, waar ik een titel behaalde.”

Maar zodra je op volwassen leeftijd komt, krijg je als sportliefhebber vaak met een andere uitdaging te maken: hoe kun je je passie combineren met de rest van je leven?

“Op 20-jarige leeftijd koos ik ervoor om mijn voet van het gaspedaal te halen, zodat ik meer tijd kon besteden aan andere dingen. Nu speel ik op een lager niveau en ligt de nadruk voor mij op het plezier! Uiteraard spelen we elke zondag om te winnen, maar uiteindelijk is het resultaat toch niet zo belangrijk. Ik beleef enorm veel plezier met mijn team, waar het er allemaal wat gemoedelijker aan toe gaat.”

Er is geen twijfel mogelijk, iemand die evenveel plezier beleeft aan een wedstrijd op hoog niveau als aan een gewoon partijtje onder vrienden, heeft vast en zeker een passie voor veldhockey. En het is juist vanuit die liefde voor de sport dat hij zich inzet om aan sporters producten aan te bieden die aan hun verwachtingen voldoen.

“Eerst en vooral vind ik dat ik enorm veel geluk heb! Ik kan immers elke dag bezig zijn met mijn favoriete sport! Als leader hockey voor België is het mijn verantwoordelijkheid om het hockey mee verder te ontwikkelen in ons land. Ik ben ook nauw betrokken bij een fantastisch internationaal team, waarmee ik een ambitieus maar realistisch project voer: het doel is om van Decathlon ook de referentie te maken binnen deze sporttak. Deze groep bestaat uitsluitend uit hockeyspelers en -speelsters, uit Nederland, Engeland, India, Frankrijk en natuurlijk ook België.”

Vroeger werd Gauthier als veldhockeyspeler gedreven door de competitie en de overwinningsdrang; nu bestaat zijn nieuwe uitdaging erin om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met zijn favoriete sport.

“DECATHLON heeft als doel om sport toegankelijk te maken voor het grote publiek. Dat geldt ook voor hockey. Wij dromen ervan om deze sport veel toegankelijker te maken en ervoor te zorgen dat ze door veel meer mensen kan beoefend worden”

EN DAT DOEN WE MET ONZE COLLECTIE VOOR HET NIEUWE SEIZOEN!

“Als ik zie wat we vandaag aanbieden, ben ik erg blij! We hebben een technische én mooie collectie, met een uitzonderlijke prijszetting. Ik vind het vooral knap dat al deze producten werden uitgedacht, ontworpen, ontwikkeld en getest door hockeyspelers en -speelsters. Daar mogen we trots op zijn.

Daarbij mag ik de kostbare hulp van Jill Boon, onze technische partner, niet vergeten te vermelden. Ze maakt volledig deel uit van ons project en heeft ervoor gezorgd dat we onze vele sticks snel naar een hoger kwaliteitsniveau hebben getild.”

JILL BOON, ZEG JE?

Dat klopt! De hockeyspeelster van Oranje Zwart (NL) en van het Belgische nationale team werkt ook samen met DECATHLON. Samen hebben ze zelfs een stick ontworpen die haar naam draagt!

Jill Boon Hockey Decathlon
NAAR BOVEN