ONTMOETING MET JILL BOON: ONZE TECHNISCHE PARTNER

Jill Boon is 31 jaar en uitgegroeid tot een vaste waarde voor de Red Panthers, de nationale vrouwenhockeyploeg. Ze heeft meegedaan aan het wereldkampioenschap in Londen, is gebeten door het spelletje en hielp als technische partner van Decathlon bij het ontwerpen van een stick. Gespreksstof genoeg voor een interview met deze Brusselse atlete.

Jill is niet alleen de zus van mediafiguur Tom Boon die trouwens ook international is. De Brusselse is samen met Anouk Raes de Red Panther die de meeste caps op haar naam heeft staan. Niet echt verbazend als je weet dat de nieuwe speelster van Racing met een stick in haar hand geboren is. Al van jongs af aan volgde ze de prestaties van haar mama, Karin Coudron, op de voet. Karin slaagde er onder meer in om tijdens de wereldkampioenschappen hockey in Argentinië (1978) de bronzen medaille mee naar huis te nemen.

Veertig jaar later nam Jill Boon deze zomer deel aan het wereldkampioenschap in Londen. Met het gevoel dat er meer inzat, na de uitschakeling door Spanje in de barrages voor de kwartfinale.

Jill boon kipsta
number_1

JILL BOON, WAT ONTHOUD JE VAN JE PARCOURS TIJDENS DE LAATSTE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN MET DE RED PANTHERS? 

"Het blijft een dubbel gevoel. Na de zilveren medaille van het afgelopen EK hadden we gehoopt om tijdens het wereldkampioenschap in Londen ons plaatsje in de top 8 te veroveren. We hebben in de groepsfase enkele mooie prestaties geleverd tegen teams die tot de wereldtop behoren en ons spel was verre van slecht. We hoopten op die weg verder te gaan maar het heeft helaas niet mogen zijn. In de barrages voor de kwartfinales verloren we na een shoot-out (3-2) en na een dubieuze scheidsrechterlijke beslissing. Maar dat is sport. We moeten het positieve onthouden. Zo hebben we tegen Nieuw-Zeeland en Japan laten zien dat we een heel aardige ploeg zijn." 

nummer 2

NOG NIET ZOLANG GELEDEN WIST JE NOG NIET ZEKER OF JE VOOR DE RED PANTHERS ZOU BLIJVEN SPELEN. IS DAT NOG STEEDS HET GEVAL?

"Nee, ik heb beslist om door te gaan tot de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In onze sport leef je naar de Olympische Spelen toe en het is een uniek doel dat ik nog wil bereiken. We waren er in Rio 2016 niet bij en ik droom ervan om de Olympische Spelen van Tokio mee te maken. Ik heb al eens van deze unieke ervaring mogen proeven met de Olympische Spelen van Londen in 2012. Je werkt bijna twee jaar keihard om er te geraken maar het is een ongelofelijke uitdaging."

Jill boon Hockey
number_3

WAAROM ZOU JE JONGEREN AANRADEN OM MET DEZE SPORT TE BEGINNEN?

"Eest en vooral omdat hockey een zeer volledige sport is, zowel op fysiek als mentaal vlak. Bovendien geeft de sport je ook heel wat waarden mee zoals sportiviteit en samenwerking. Dat geldt zowel voor jongens als voor meisjes. Sommigen hebben misschien nog wat schrik voor blessures of een slag van de stick of de bal. Maar je moet weten dat elk contact verboden is en dat de regels ervoor zorgen dat de speelsters slechts heel zelden een stick of bal op hun lichaam krijgen. De sport heeft, in tegenstelling tot vroeger, ook een veel groter publiek bereikt. Toch wordt ze nog steeds gekenmerkt door dat familiale karakter dat ervoor zorgt dat iedereen zich thuis voelt in zijn of haar club."

stick jill boon
number_4

"TROTS OM EEN KWALITEITSVOLLE STICK AAN EEN TOEGANKELIJKE PRIJS AAN TE BIEDEN"

Al twee jaar lang speelt Jill Boon haar wedstrijden met een stick van Kipsta die je voortaan ook bij Decathlon kunt kopen. Jill Boon is erg fier op die stick, de FH900, eens te meer omdat ze als technische partner van Decathlon voor een groot deel mee heeft geholpen aan het ontwerp. Ik vond het erg belangrijk om mee te kunnen werken aan het ontwikkelen van dit product omdat ik de stick zo alle eigenschappen kon geven die ik wou", benadrukt Jill Boon. "En als speelster kan ik je garanderen dat hij volledig aan de verwachtingen voldoet. Het is een kwaliteitsvolle stick aan een toegankelijke prijs, en dat vind ik er nu net zo leuk aan." Op technisch vlak heeft de Red Panther vooral aangedrongen op de verdeling van het gewicht die in haar ogen "perfect is". Ik kan je ook garanderen dat de FH900 zeer stevig is en dat hij na verloop van tijd niet aan kwaliteit inboet." Jill Boon voelt zich net als een kind in een speelgoedwinkel nu ze weet dat het product dat ze ontworpen heeft in de winkel verkrijgbaar is. "Het was ook een leuke ervaring om deel te nemen aan de ontwikkeling van een stick en eens een kijkje te nemen achter de schermen."

NAAR BOVEN