PASSIEVE VERLICHTING, DÉ TROEF VOOR JE VEILIGHEID

Zichtbaarheid op de fiets is tegenwoordig een enorme uitdaging, zowel voor fietsers zelf als voor fabrikanten van fietsuitrusting.

Bovenop de onmisbare, klassieke verlichting om in het donker te fietsen (zelfs in de stad!) zorgt passieve verlichting ervoor dat je nog beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Hoe verbeter je dus je passieve verlichting om je veiliger in het verkeer te verplaatsen?

Zichtbaarheid fluoband voor op rugzak
number_1

PASSIEVE VERLICHTING, WAT IS DAT EIGENLIJK?

Passieve verlichting geeft geen licht af zoals actieve verlichting, maar weerkaatst bijvoorbeeld het licht van voertuigen.

Het komt er, eenvoudig gezegd, op neer dat wanneer koplampen van een auto in jouw richting schijnen, de reflectoren dat licht terugkaatsen naar de bestuurder, zodat je van ver zichtbaar bent.

Dit concept is je zeker niet nieuw, het wordt ook elders in het verkeer gebruikt. Denk maar aan de vele verkeersborden, wegmarkeringen in verf of vangrails, die allemaal zijn uitgerust met reflecterende elementen.

De voordelen van dit systeem zijn dat je geen energie nodig hebt, dat het relatief voordelig is en dat het weinig onderhoud vereist. De reflectoren af en toe eens schoonmaken is meer dan voldoende!

reflectoren
number_2

DE NODIGE FIETSUITRUSTING

Fietsverlichting wordt voortaan wettelijk geregeld en de normen moeten zowel door fietsfabrikanten (nieuwe fietsen) als door de fietsers zelf (oude fietsen) worden nageleefd. Maar wat zegt de wet precies over passieve verlichting?

Volgens de wet zijn een witte reflector vooraan, een rode reflector achteraan, oranje pedaalreflectoren en twee oranje reflectoren tussen de spaken van elk wiel verplicht.

Dit laatste kan je eventueel vervangen door een witte reflecterende strook op je banden. Een fluohesje daarentegen is niet verplicht, maar zo ben je wel nog beter zichtbaar.

Om te voldoen aan deze nieuwe normen en je veiligheid te garanderen, ontwerpt B’TWIN dus producten die je zichtbaarheid verbeteren. Je vindt er alle klassieke reflectoren voor je wielen, pedalen, stuur of zelfs frame.

Maar ook je uitrusting als fietser draagt bij aan de zichtbaarheid: broekklemmen, armbanden, fluohesjes en fluohoezen om over je rugzak te trekken, verbeteren allemaal je passieve verlichting.

Fluo
number_3

URBAN PROOF: FIETSKLEDING OM IN ALLE OMSTANDIGHEDEN IN DE STAD TE FIETSEN

Wie zegt dat elegantie en functionaliteit niet samengaan?

Het gamma Urban Proof biedt fietskleding en -accessoires voor in de stad met een uiterst verzorgde look die puur bedacht zijn voor je comfort en veiligheid als fietser.

De stadsjasjes zijn uitgerust met reflecterende elementen om het licht te weerkaatsen. En onze regenkledij is voorzien van reflecterende stroken op de rug, mouwen, borst en polsen.

NAAR BOVEN