41 Tips
Pages
atelier decathon belgie
Wanneer de temperaturen weer wat zachter worden, springen heel wat mensen terug op hun fiets. Diezelfde fiets die bij sommigen heel de winter netjes in de garage is blijven staan. En die bij velen dus niet echt onderhouden is geweest. Wat doe je nu eigenlijk best met je fiets om hem in topvorm te houden?
racefiest Koffiemolentje schakelen
Sinds de exploten van Lance Armstrong en Christopher Froome, en hun waanzinnig hoge cadanzen, vooral in de cols, proberen heel wat wielrenners hen te imiteren. Maar opgelet, een cadans van meer dan 100 omwentelingen per minuut in een col is niet voor iedereen weggelegd en is technisch allesbehalve evident, noch doeltreffend voor iedereen.
recuperatie
Na een intensieve training, een lange rit of een wedstrijd per racefiets of mountainbike, is het belangrijk om degelijk te recupereren. Dat kan vlot verlopen als je bepaalde reflexen en oefeningen inbouwt. Ze zijn even belangrijk als de inspanning zelf. Hieronder enkele gouden tips om goed te recupereren…
beklimmingen cols
Wat je niveau ook is, een col beklimmen is fysiek zwaar en vergt wat voorbereiding: keuze versnellingen, tempo, houding, uitrusting... Ontdek onze tips om beklimmingen en cols beter te trotseren.
chambre à air de vélo
De binnenbanden van je wielen zijn onmisbare, maar kwetsbare onderdelen. Besteed dus de nodige tijd aan je keuze en het onderhoud van je bandjes, zo rijd je minder lek!
pompe vélo btwin
Handpompjes, CO2-gaspatronen, voetpompen, compacte voetpompen... Welk product heb je nodig voor welk gebruik?
9 te vermijden valkuilen
Fietsen op de weg is een fantastische sport, maar zoals voor de auto kan de weg soms tricky zijn. We lijsten de 10 te vermijden valkuilen voor je op, want ervaring en anticipatie zijn steeds je beste bondgenoten.
Klikpedalen mogen dan helemaal ingeburgerd zijn onder fietsers, beginners vinden ze soms toch wat angstaanjagend.
Goed remmen racefiets
Welke remtechniek hanteer je het best afhankelijk van het terrein? Moet je meer je achterrem of net je voorrem gebruiken? Juist remmen is een echte stuurtechniek en vergt de beheersing van een paar basispunten.
krampen
Krampen tijdens een lange inspanning, je hebt er vast al mee te maken gekregen. Een kramp zorgt er vaak voor dat je even moet stoppen met trappen. Bijzonder lastig als je net een col beklimt, want dat wil zeggen dat je voet aan de grond zult moeten zeggen.
NAAR BOVEN