60 Tips
Pages
Hoe onderhoud je je racket?
Om alles uit je tennisracket te halen, moet je er zorg voor dragen. Wij zetten een aantal nuttige tips voor je op een rij voor een racket in topvorm.
coup droit croisé
Samen met de service is de forehand de meest gebruikte slag bij tennisspelers. Waarom? Omdat deze simpelweg het makkelijkst aan te leren is. Maar je kan hem natuurlijk altijd aanscherpen!
coup droit défensif
Wie zei dat de forehand alleen een aanvallende slag kan zijn? Steeds vaker wordt de forehand vanuit de verdediging gebruikt, een onbetwistbaar wapen om je tegenstander een extra bal te laten spelen.
voordelenbuitenbadmintonnen
AirBadminton is een heel nieuwe vorm van badminton spelen. Het grote verschil met zijn indoorbroer? Je speelt het buiten! De perfecte manier om je sport overal en altijd te beleven! In dit artikel leggen we je alles uit over dit nieuwe concept!
maak je eigen kartonnen tafeltennisbatjes
Tafeltennissen is leuk maar zonder batje kun je natuurlijk niet veel doen. Net zoals je kinderen die thuis zitten. We koppelen het nuttige aan het aangename en tonen je hoe je je eigen tafeltennisbatje kunt maken. Handig om karton te recycleren en je toekomstige kampioenen bezig te houden!
artengo_badminton_ss178371959tci_scene_g78q8391.jpg-1_-1xoxar
Als je je racket en je schoenen gekozen hebt, kun je bijna het court op. Je moet alleen nog maar het type shuttle kiezen dat het best bij je past. Die keuze is vrij beperkt: veren of plastic. Maar wees gerust, dat is eigenlijk al genoeg. De juiste shuttle kiezen is echt belangrijk, omdat hij je spel aardig beïnvloedt. Volg de gids en maak de juiste keuze!
bespanning van het racket
Juist strak of net wat losser: bij badminton kan je soms echt je kop breken over de bespanning. De juiste spanning kan een grote troef zijn, terwijl de verkeerde spanning je hele spel kan afremmen. En wat nu die juiste spanning is, hangt bijna volledig van jou persoonlijk af, en dus moet je goed weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Wij geven wat uitleg bij het begrip spanning, zodat je zelf niet overspannen raakt op het moment dat je de spanning van je racket moet kiezen.
positieve effecten voor kinderen
Bewegen, bewegen en nog eens bewegen, je hoort het overal. Vaak wordt lichaamsbeweging ook geassocieerd met welzijn, fitheid en gezondheid. Maar wat brengt sport, en in het bijzonder badminton, kinderen nu echt bij?"
voordelen van badminton
Badminton is een geweldige sport om je hele lichaam hard te laten werken. We geven je de 15 belangrijkste gezondheidsvoordelen (zowel mentaal als fysiek) van badminton mee.
NAAR BOVEN