RECEPT: DRAGONKIP MET KRIELTJES UIT DE OVEN

Aardappelen hebben, onterecht, de naam om een dikmaker te zijn. Alles hangt echter af van de bereidingswijze. In dit gerecht maken we ze klaar in de oven, voor een heerlijk knapperig resultaat met een minimum aan vetstof.

Deze week vertel ik ook graag wat meer over bereidingsvetten en manieren om smaak te geven aan je eten, zonder al te veel zout te gebruiken.

Dragonkip met krieltjes uit de oven

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

- 200g kip

- 600g sperziebonen      

- 100g pijnboompitten

- 2el balsamicoazijn

- Verse dragon     

- 300g krielaardappelen

Hoe maak je het?

- Verwarm de oven voor op 180°

- Snijd de krielaardappelen in stukjes en spreid uit op een met bakpapier beklede ovenschaal

- Kruid met peper, zout en oregano, 1el olijfolie en hussel door elkaar

- Bak 20 min in de oven en zet dan nog 10min op grill    

- Kook de bonen gaar   

- Bak de pijnboompitjes zonder vetstof en zet opzij

- Snijd de kip in stukjes, kruid met dragon en bak gaar in dezelfde pan als de pijnboompitten.

- Blus op het einde met de balsamicoazijn

- Voeg de gare bonen toe    

- Serveer met de aardappelen

NAAR BOVEN