RECEPT: ENERGY BALLS
Ontdek onze vier favoriete recepten voor energy balls. Deze kleine energiebommetjes vol goede ingrediënten tillen je prestaties naar een hoger niveau. Eet er 2-3 voor je gaat sporten en krijg de ideale boost! Vind de video onderaan het artikel.
Ga je een wandeltocht maken? Wat dacht je van gezonde, huisbereide snacks zonder afval?! Ze zijn niet alleen goed voor je gezondheid en de planeet maar je voelt je ook erg trots omdat je deze overheerlijke energiebommetjes gewoon zelf hebt gemaakt!
Kies eens voor een ander smaakje en vervang het amandelpoeder door hazelnootpoeder of rol de balletjes in matcha thee poeder of cacao. Laat je verbeelding de vrije loop! Met elk recept maak je ongeveer zes balletjes.

DE ENERGY BALLS VAN SPORTDIËTISTE LARA
INGREDIËNTEN
- 6 ontpitte dadels
- 30 g kokosrasp
- 1 el cacaopoeder
BEREIDING
- Mix de dadels tot je een soort pasta krijgt.
- Voeg het cacaopoeder en de kokosrasp toe.
- Laat alles nog even mengen.
- Rol er kleine balletjes van.
- Bewaar in de koelkast.
Ontdek ook onze andere energy balls

MET ABRIKOZEN EN KOKOSNOOT
INGREDIËNTEN
- 6 gedroogde abrikozen
- 1 el notenpasta (amandelen, hazelnoten, pinda's, cashewnoten, …)
- 1 tl chiazaad
- 3 el geraspte kokos
- enkele veen- of gojibessen (naar smaak)
BEREIDING
- Mix de abrikozen, notenpasta en chiazaden tot een pasta.
- Maak er bolletjes van en rol ze in de geraspte kokos.
- Bewaar in de koelkast.

MET DADELS EN SESAM
INGREDIËNTEN
- 6 ontpitte dadels
- 1 el notenpasta (amandelen, hazelnoten, pinda's, cashewnoten, …)
- 1 tl chiazaad
- 1 el havervlokken
- 3 el sesamzaden
BEREIDING
- Mix de dadels, notenpasta, chiazaden en havervlokken tot een pasta.
- Maak er bolletjes van en rol ze in sesamzaadjes.
- Bewaar in de koelkast

MET VIJGEN EN PINDA'S
INGREDIËNTEN
- 4 vijgen
- 1 el notenpasta (amandelen, hazelnoten, pinda's, …)
- 1 tl havervlokken
- 1 tl chiazaad
- 1 el amandelpoeder
- 3 el gemalen pinda's
BEREIDING
- Mix de vijgen, notenpasta, quinoavlokken en chiazaden tot een pasta.
- Maak er bolletjes van en rol ze in de gemalen pinda's.
- Bewaar in de koelkast.