RECEPT: LINZENSOEP

Een voedzame maaltijdsoep die zowel in de winter als in de zomer heerlijk smaakt. Voorzie enkele sneetjes volkoren brood en je hebt een lekkere lunch die voldoende vult.

Bereidingstijd: 35 minuten.

Dit heb je nodig:

- 200 gram rode linzen
- 500 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 l groentebouillon
- 2 el curry
- 2 tl paprikapoeder
- Peper en zout

linzen

Zo doe je het:

Snipper de ui en teentjes look en snijd ze fijn. Schil daarna de zoete aardappel en maak er kleine blokjes van. Spoel de linzen goed af onder stromend water. Bak de ui en look in een grote kom met wat olijfolie. Voeg er vervolgens de zoete aardappelblokjes aan toe en kruid het geheel. Meng alles door elkaar en voeg de rode linzen en bouillon er aan toe, gevolgd door de curry. Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten doorkoken. Roer regelmatig eens in de pot zodat de linzen niet aan de bodem kleven. Serveer de soep eventueel met een scheutje kokosroom.

WIST JE DIT?

Minuutsoepjes zijn in weinig  opzichten te vergelijken met verse soep!  Vries dus gerust enkele porties soep in zodat je altijd een verse tas kan meenemen naar het werk.

NAAR BOVEN