Recept: Maak je eigen groentechips

Logo header hoe kies je je langlaufski's

RECEPT: MAAK JE EIGEN GROENTECHIPS

Ga je op wandeltocht? Wat dacht je van gezonde, huisbereide snacks zonder afval?!

Ze zijn niet alleen goed voor je gezondheid en de planeet maar je voelt je ook erg trots omdat je deze overheerlijke groentechips gewoon zelf hebt gemaakt. De picknick tijdens je wandeltocht was nog nooit zo leuk!

Een eenvoudig en origineel recept voor chips boordevol gezonde ingrediënten (geloof ons, dat kan perfect!) 

recette_barresdecereales_healthy_sain_nutrition_sport_randonnée_zerodechet_conseil_vrac_idees_piquenique_randonneenature

INGREDIËNTEN

- Wortelgroenten: aardappel, biet, pastinaak, wortelen, enz.

- Olijfolie

- Zout

- Kruiden (naar smaak)

recette_barresdecereales_healthy_sain_nutrition_sport_randonnée_zerodechet_conseil_vrac_idees_piquenique_randonneenature

BEREIDING

- Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6)

- Nadat je de groenten geschild hebt (of gewassen als je voor biologische groenten gekozen hebt), snijd je ze in zeer dunne en middelgrote schijfjes.

- Verspreid de schijfjes op een vel bakpapier en leg op een ovenplaat.

- Bestrijk de schijfjes met olijfolie.

- Zet 15-20 minuten in de oven en draai de chips halverwege de gaartijd om zodat ze aan elke kant een mooie goudbruine kleur krijgen.

- Nadat je de chips uit de oven hebt gehaald, kun je ze kruiden met zout en/of een kruidenmix (zoals curry of paprika) voor een origineel smaakje!

 

DEZE TIPS VIND JE MISSCHIEN WEL LEUK 

Tips
waste free camping tips
Een tent kopen en kamperen komt met een grote verantwoordelijkheid. Met Marie's groene tips kampeer je binnenkort 100 % waste free
Tips
recette_cueillette_nature_plantes_randonnée_healthy_naturopathie_botanique_comestible_astuce_cueillir
Wil je meer weten over wildplukken? Lees dan hier de tips van Christophe, al 9 jaar natuurgenezer, kruidenkenner en botanist, en oprichter van de Franse site Le Chemin de la Nature.
Tips
trekking in het bos
Hoewel de mentale voordelen van een boswandeling meermaals zijn bewezen, neemt de sportende Belg amper tijd om langdurig in een bos te vertoeven.
Tips
protect your playground surf
Om nog zo lang mogelijk te kunnen genieten van onze favoriete sporten op zee, moeten we zorg dragen voor haar. Ontdek hoe jij kan helpen in de strijd tegen plastics in zee !
NAAR BOVEN