RECEPT: MAAK JE EIGEN GROENTECHIPS

Een eenvoudig en origineel recept voor chips boordevol gezonde ingrediënten (geloof ons, dat kan perfect!) 

Ga je op wandeltocht? Wat dacht je van gezonde, huisbereide snacks zonder afval?! Ze zijn niet alleen goed voor je gezondheid en de planeet maar je voelt je ook erg trots omdat je deze overheerlijke groentechips gewoon zelf hebt gemaakt. De picknick tijdens je wandeltocht was nog nooit zo leuk!

recette_barresdecereales_healthy_sain_nutrition_sport_randonnée_zerodechet_conseil_vrac_idees_piquenique_randonneenature

INGREDIËNTEN

- Wortelgroenten: aardappel, biet, pastinaak, wortelen, enz.

- Olijfolie

- Zout

- Kruiden (naar smaak)

recette_barresdecereales_healthy_sain_nutrition_sport_randonnée_zerodechet_conseil_vrac_idees_piquenique_randonneenature

BEREIDING

- Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6)

- Nadat je de groenten geschild hebt (of gewassen als je voor biologische groenten gekozen hebt), snijd je ze in zeer dunne en middelgrote schijfjes.

- Verspreid de schijfjes op een vel bakpapier en leg op een ovenplaat.

- Bestrijk de schijfjes met olijfolie.

- Zet 15-20 minuten in de oven en draai de chips halverwege de gaartijd om zodat ze aan elke kant een mooie goudbruine kleur krijgen.

- Nadat je de chips uit de oven hebt gehaald, kun je ze kruiden met zout en/of een kruidenmix (zoals curry of paprika) voor een origineel smaakje!

 

NAAR BOVEN