RECEPT: ZOETE AARDAPPELPASTA MET SPINAZIE

Comfortfood in een gezond jasje. Kies voor seizoensproducten en vervang de zoete aardappels in de winter door 1 butternut.

Bereidingstijd: 45 minuten.

Spinazie

Dit heb je nodig:

- 240 gram linzenspaghetti (of volkoren)
- 3 zoete aardappels
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- 1 el kokosolie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zwart peper
- 400 gram spinazie
- 1 tl olijfolie
- 1 blokje groentebouillon

zoete aardappel

Zo maak je spaghetti met zoeteaardappelsaus en spinazie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Breng terwijl de groentebouillon aan de kook en snijd de zoete aardappel (of butternut) in kleine blokjes.

Besprenkel ze met olijfolie en bak de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat 30 minuten zacht in de oven.

Pel en snijd de look en ui in kleine stukjes. Bak deze 5 minuten in de kokosolie op een middelmatig vuur en kruid met de kurkuma en peper.

Mix de blokjes pompoen, ui en look in de blender tot een dikke saus en voeg er wat groentebouillon aan toe maar zorg ervoor dat de saus niet te waterig wordt.
 
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Was de spinazie en laat deze slinken in een pan met wat olie.
 
Serveer de pasta met een grote schep saus en een handvol spinazie daarbovenop.

NAAR BOVEN