RECUPERATIE DANKZIJ COMPRESSIE

Sportieve compressiekousen stimuleren de terugstroom van bloed naar je hart en beperken en vertragen spiervermoeidheid. Zo herstel je beter na je sportieve inspanning.

compression_sportive
number1

SPORTIEVELINGEN HEBBEN GELUK! 

Als je sport, worden de dieperliggende aders samengedrukt door spiercontracties, waardoor de kleppen in de aders en slagaders minder moeite moeten doen om te voorzien in de energiebehoefte van de spieren. Deze kunnen daardoor optimaal presteren. Het hartminuutvolume wordt groter en daarmee ook het volume bloed dat door je aders en slagaders stroomt om je spieren te voorzien van de nodige zuurstof. De slagaders, die zuurstofrijk bloed bevatten, brengen dat naar je spieren om ze te voeden, terwijl de aders het bloed met afvalstoffen terugbrengen naar het hart en de longen.

recuperatie-dankzij-compressie
number2

COMPRESSIE VOOR EEN BETERE CIRCULATIE

Door dat dynamische samenspel te analyseren zijn we erin geslaagd de juiste sportieve compressiekleding te ontwikkelen. Elastische compressiesokken, -kousen en -broeken zorgen voor extra compressie door een soort pompfunctie te vervullen. Door deze compressie verminderen ze het gevoel van vermoeide benen en spierpijn. Het ideale middel tegen zware benen.

 

Wist je dit al?

Zorg ervoor dat je de zogenaamde 'terugslagkleppen' in je benen niet beschadigt. Herhaalde tackles op je kuiten bijvoorbeeld kunnen de kleppen in je aders beschadigen en zo spataders veroorzaken.

recuperatie-dankzij-compressie
number3

COMPRESSIE NA HET SPORTEN

Door compressiekleding te dragen help je je lichaam om sneller en beter te herstellen.

Deze techniek is geschikt voor alle sporters die graag comfort willen na hun training en sneller willen herstellen.Er worden verschillende compressieproducten gebruikt, waarvan de meeste gemakkelijk te krijgen zijn. De meest courante zijn compressiekousen (link Aptonia).

Ze worden ook gebruikt om longembolieën te voorkomen bij vliegreizen die langer duren dan 3 uur.

En jij, draag jij al compressiekousen na het sporten?

NAAR BOVEN