71 Tips
Pages
paard in galop
Kogelbeschermers, open of gesloten peesbeschermers, werk- of polobandages, je hebt een brede waaier aan mogelijkheden om de benen van je paard te beschermen. Wat moet je kiezen voor jouw discipline? Hoe breng je ze aan? En hoe moet je ze onderhouden? We vertellen je er alles over!
cavalière sur son cheval au galop
Van hand veranderen is een oefening die vereist is vanaf een bepaald dressuurniveau. Zowel bij jumping als bij dressuur is het belangrijk dat de beweging correct wordt uitgevoerd om het evenwicht niet te verstoren tijdens het galopperen. Dit is essentieel om alles goed te laten verlopen, ongeacht je discipline.
paard op het strand
Als je ze goed gebruikt, zijn hulpteugels een efficiënt hulpmiddel voor de dagelijkse training van de spieren van je paard. Bepaalde hulpteugels wijken daar echter van af, bijvoorbeeld de martingaal die opwaartse hoofdbewegingen verhindert bij paarden die onvoldoende afgericht zijn.
Kleine jongen op een pony die een voorwerp moet pakken
Ponygames (of Mounted Games), een sport met Engelse roots, waaiden over naar Frankrijk in 1990 en waren meteen enorm populair! Het gaat om een heel nieuwe, speelse kijk op paardrijden. Je kan ponygames met een paard doen, maar meestal worden pony's gebruikt. Bij de sport draait het eigenlijk om een estafette tussen verschillende ruiterteams.
Paard en ruiter
Wie heeft er nooit van gedroomd om speciale momenten extra intens te beleven op de tonen van bijpassende muziek? Dankzij de technologie is dit nu mogelijk. Je kunt muziek altijd en overal met je meenemen... Dus ook wanneer je paardrijdt, op voorwaarde dat je rekening houdt met enkele voorzorgsmaatregelen!
We kunnen het niet genoeg benadrukken: het is heel belangrijk om de hoeven van een paard goed te verzorgen! Bij de dagelijkse verzorging van een paard zijn de hoeven een absolute prioriteit. Lees hier hoe je zorgt dat je paard zich "goed op zijn hoeven" voelt.
 paard in galop
Mok is een veelvoorkomende huidaandoening die paarden van elke leeftijd en elk ras kan treffen, ongeacht of ze in de wei of in een box staan. De aandoening komt meestal voor bij vochtig weer (herfst/winter) en treft vooral de benen van het paard, met name de dunne en kwetsbare huid aan de kootholte. Hoe kun je mok behandelen en voorkomen?
Horseball is een paardenteamsport gebaseerd op het Argentijnse Pato, een sport die je speelt met een bal die in zes leren riemen is gewikkeld. Elk team telt vier tot zes spelers, en je speelt vier tegen vier.
ZADEL FOUGANZA
Singels, stijgbeugels en andere accessoires kunnen een belangrijk onderdeel zijn van je zadel, afhankelijk van je paard en de sport die je beoefent: wij helpen je kiezen!
longeren ruitersport
Longeren is de basis van het leerproces van een paard. Het regelmatig longeren van je paard is belangrijk om zijn algemeen gedrag en voortbeweging te observeren, en om eventuele spierzwaktes te analyseren zodat daarop gewerkt kan worden. Materiaal en tips: we vertellen je er alles over!
NAAR BOVEN