76 Tips
Pages
Amazone te paard
Paardrijden bij warm weer kan heel leuk zijn! We geven je graag een paar tips om samen met je paard optimaal van mooie zomerdagen te genieten.
Jumping
Wie 'paardrijden' zegt, zegt soms ook 'wedstrijd'. En daarin heb je veel keuzemogelijkheden! Bij paardensport komt er dan wel steeds een paard aan te pas, maar er zijn zoveel disciplines te ontdekken…
paard in galop
Kogelbeschermers, open of gesloten peesbeschermers, werk- of polobandages, je hebt een brede waaier aan mogelijkheden om de benen van je paard te beschermen. Wat moet je kiezen voor jouw discipline? Hoe breng je ze aan? En hoe moet je ze onderhouden? We vertellen je er alles over!
cavalière sur son cheval au galop
Van hand veranderen is een oefening die vereist is vanaf een bepaald dressuurniveau. Zowel bij jumping als bij dressuur is het belangrijk dat de beweging correct wordt uitgevoerd om het evenwicht niet te verstoren tijdens het galopperen. Dit is essentieel om alles goed te laten verlopen, ongeacht je discipline.
paard op het strand
Als je ze goed gebruikt, zijn hulpteugels een efficiënt hulpmiddel voor de dagelijkse training van de spieren van je paard. Bepaalde hulpteugels wijken daar echter van af, bijvoorbeeld de martingaal die opwaartse hoofdbewegingen verhindert bij paarden die onvoldoende afgericht zijn.
paard in de weide met een deken
Ook in de weide heeft je paard verzorging nodig. Je kunt je paard niet zomaar in de weide zetten om het enkele dagen of maanden later weer op te halen. Je moet een aantal voorzorgsmaatregelen nemen.
Kleine jongen op een pony die een voorwerp moet pakken
Ponygames (of Mounted Games), een sport met Engelse roots, waaiden over naar Frankrijk in 1990 en waren meteen enorm populair! Het gaat om een heel nieuwe, speelse kijk op paardrijden. Je kan ponygames met een paard doen, maar meestal worden pony's gebruikt. Bij de sport draait het eigenlijk om een estafette tussen verschillende ruiterteams.
Paard en ruiter
Wie heeft er nooit van gedroomd om speciale momenten extra intens te beleven op de tonen van bijpassende muziek? Dankzij de technologie is dit nu mogelijk. Je kunt muziek altijd en overal met je meenemen... Dus ook wanneer je paardrijdt, op voorwaarde dat je rekening houdt met enkele voorzorgsmaatregelen!
NAAR BOVEN