78 Tips
Pages
Amazone te paard
Paardrijden bij warm weer kan heel leuk zijn! We geven je graag een paar tips om samen met je paard optimaal van mooie zomerdagen te genieten.
Jumping
Wie 'paardrijden' zegt, zegt soms ook 'wedstrijd'. En daarin heb je veel keuzemogelijkheden! Bij paardensport komt er dan wel steeds een paard aan te pas, maar er zijn zoveel disciplines te ontdekken…
paard in galop
Kogelbeschermers, open of gesloten peesbeschermers, werk- of polobandages, je hebt een brede waaier aan mogelijkheden om de benen van je paard te beschermen. Wat moet je kiezen voor jouw discipline? Hoe breng je ze aan? En hoe moet je ze onderhouden? We vertellen je er alles over!
cavalière sur son cheval au galop
Van hand veranderen is een oefening die vereist is vanaf een bepaald dressuurniveau. Zowel bij jumping als bij dressuur is het belangrijk dat de beweging correct wordt uitgevoerd om het evenwicht niet te verstoren tijdens het galopperen. Dit is essentieel om alles goed te laten verlopen, ongeacht je discipline.
paard op het strand
Als je ze goed gebruikt, zijn hulpteugels een efficiënt hulpmiddel voor de dagelijkse training van de spieren van je paard. Bepaalde hulpteugels wijken daar echter van af, bijvoorbeeld de martingaal die opwaartse hoofdbewegingen verhindert bij paarden die onvoldoende afgericht zijn.
NAAR BOVEN