37 Tips
Pages
cheval au pré
Je hebt besloten om je paard tijdens de zomervakantie op het groen te zetten? Een uitstekend idee! Maar het is belangrijk om dit goed voor te bereiden, zodat het zeker lukt.
eerste paardrijlessen
Je zal veel ontdekken tijdens je eerste paardrijlessen. Je zal kennismaken met je paard maar ook met het leven op de manege: het materiaal, de te volgen regels, ...
klei
Het seizoen van de grote wedstrijden komt er met rasse schreden aan. Wil je dat je paard in topvorm is op D-day, dan is het belangrijk dat je het na een intensieve training of wedstrijd goed verzorgt.
Na alle regen die er de afgelopen maanden is gevallen, verlangen we allemaal sterk naar de lente. Maar voordat je met al het wachten op de terugkeer van het mooie weer de winterblues binnenlaat en je definitief overgeeft aan de depressie, vind je hieronder enkele elementen die je eraan zullen herinneren dat het in de winter nog niet zo slecht is als je denkt.
Is je paard een brok energie? Weet je niet meer hoe je ermee moet omgaan doordat het zo onuitputtelijk is? Vooraleer je beslist een steviger bit te gebruiken of alle pogingen om je temperamentvolle paard te temmen staakt, geven we je enkele mogelijke oplossingen.
vertering van het paard
In een natuurlijke omgeving brengt een paard meer dan de helft van zijn tijd door met grazen. Wanneer de mens echter de voeding van het paard voorziet, dan is zijn rantsoen niet altijd aangepast.
De schouderbinnenwaarts ligt aan de basis van het werk op twee vlakken. Je kan de oefening in drie gangen uitvoeren. Het is een uitstekende oefening om het paard soepeler te maken en zijn achterhand te activeren terwijl hij ontspannen is.
Het oprekken van de bovenlijn is een veelgebruikte oefening om de spieren van het paard soepeler te maken, voornamelijk bij het begin en aan het einde van de training.
concour équitation
De winter en het begin van de lente is de ideale periode om je wedstrijdseizoen rustig voor te bereiden. Laat ons samen overlopen hoe je je mentaal kunt voorbereiden en je trainingsschema’s kunt invullen alvorens je te concentreren op de komende wedstrijden.
NAAR BOVEN