SCHIET METEEN RAAK MET DE JUISTE BASKETBALPAAL!

Als je wilt basketten, heb je niet veel nodig: een bal en natuurlijk een basketbalpaal. Basketbalpalen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en uitvoeringen. Welke je kiest, is dikwijls afhankelijk van de plaats waar hij staat en waarom je hem gebruikt. Verder moet je ook rekening houden met de grootte, de functies en de sterkte van de basketbalpaal.

basketbal_paal_kipsta
number_1

DE JUISTE HOOGTE VOOR JONG EN OUD

Basketbalpalen bestaan in verschillende hoogtes en sterktes. Basketters onder de 12 jaar gooien naar een lagere ring dan basketters die ouder zijn dan 12. De officiële hoogte van een basketbalring voor basketters onder de 12 jaar bedraagt 2.60 meter en voor de basketballers boven de 12 jaar is dit 3.05 meter.

Deze onderverdeling is heel belangrijk voor het creëren van een juiste shothouding. Wanneer je naar een basketbalring moet gooien die te hoog of te laag staat voor jouw leeftijdscategorie, ga je een verkeerde shothouding aannemen. Zo wordt het moeilijk om achteraf nog de juiste manier aan te leren.

number_2

BASKETBALPAAL KOPEN? KIES UIT VERSCHILLENDE TYPES

Je hebt de keuze tussen allerlei types van basketbalringen. De basketbalring zonder een paal monteer je aan een muur (je bepaalt zelf de hoogte). Wanneer de ring aan de muur is bevestigd, wordt het natuurlijk moeilijk om hem snel te verplaatsen of om de hoogte te veranderen.

Wil je een basketbalpaal die je snel kan verplaatsen? Ga dan voor een paal op wieltjes met een iets kleinere basis. Je kan de basketbalpaal in je eentje verplaatsen. Om geen stabiliteit te verliezen, moet de basis wel voldoende groot zijn. Als je de hoogte van de basketbalpaal dikwijls wilt verstellen, kies je het beste voor een model met een draaischroef, draaiknop of een draaihendel.

Wil je extra basketbalplezier op kantoor of in je slaapkamer? Dan zijn de mini basketbalborden ideaal. Je kan ze gemakkelijk aan een deur of een muur bevestigen.

basketbal_dunk_kipsta
number_3

LET’S DUNK

Niet alle basketbalpalen zijn geschikt om te dunken. Daarom kies je beter voor een model met een verende ring. Indien de ring niet verend is, breekt die tijdens de dunk meteen af omdat hij het gewicht van de dunker niet kan opvangen. Je herkent een basketbalpaal die geschikt is om te dunken aan het pictogram dat je kan terugvinden op het bord (zie foto).

number_4

GO PRO MET EEN PROFESSIONELE BASKETBALPAAL

Wil je een echte professionele basketbalpaal voor een optimale basketbal work-out? Dan moet die aan een aantal criteria voldoen:

- Een bord dat gemaakt is uit plexiglas. Dit plexiglas zorgt voor een goede kaats van de bal zodat het bord optimaal gebruikt kan worden om te scoren of om een goede rebound te nemen.

- Dikte en de basis van de basketbalpaal. Een grote basis die je kan vullen met water in combinatie met een brede en dikke paal zorgt voor extra stevigheid. Deze stevigheid zorgt ervoor dat de basketbalpaal niet beweegt bij contact met een bal of met een speler. 

Wil je een basketbalshot ontwikkelen zoals een echte professional? Dan kies je het best voor een model waaraan je de return bal van Kipsta kan bevestigen. Met de return bal komt de basketbal bij een score meteen terug naar de shooter en die kan zijn shottraining verderzetten zonder dat hij constant achter de basketbal moet aanhollen.

NAAR BOVEN