SKIËN IS GOED VOOR JE

Skiën is een complete sport. Je uithoudingsvermogen is even belangrijk als je evenwicht of de spiermassa in je benen. Deze sport kan je best wel afpeigeren maar laat je ook een ongelofelijk gevoel van vrijheid en snelheid ervaren. Skiën vraagt concentratie en coördinatie. Het is echter zo leuk dat al je inspanningen meer dan de moeite waard zijn.

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is
number_1

VERBETER JE UITHOUDINGSVERMOGEN DOOR TE SKIËN

ZODRA JE OP DE LATTEN STAAT, MOET JE MEER DOEN DAN JE ZOMAAR NAAR BENEDEN LATEN GLIJDEN: JE LICHAAM IS VAN KOP TOT TEEN IN DE WEER. DE HOOGTE GEEFT JE OVERIGENS DE PERFECTE OMSTANDIGHEDEN OM AAN JE CONDITIE TE WERKEN.

Een dag op de latten is de perfecte combinatie tussen intense inspanningen en momenten van pure ontspanning. Je lichaam past zich overigens voortdurend aan de hoogte, het gebrek aan zuurstof en de externe omstandigheden aan. Als je gaat skiën verbeter je ook je uithoudingsvermogen. Bovendien werkt de hoogte als een soort van natuurlijke doping. Je lichaam moet immers meer rode bloedcellen aanmaken om het gebrek aan zuurstof te compenseren. Nu weet je ook waarom sporters die een goede conditie nodig hebben, zoals voetballers, vaak op hoogtestage gaan.

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is
number_2

SKIËN IS OOK GOED VOOR JE HART

DE HOOGTE, DE FYSIEKE INSPANNINGEN EN DE SNELHEIDSSENSATIE, JE HART MOET ZICH AANPASSEN AAN HET RITME VAN EEN ECHTE KAMPIOEN!

Hoe hoger je gaat, hoe minder zuurstof er is. Je hart moet dus sneller pompen om je spieren van de nodige energie te voorzien, zelfs als ze in rust zijn. Stel je maar eens voor wat dat in volle actie moet geven!   Tijdens een dagje skiën vormt de afwisseling tussen fysiek intense afdalingen met een verhoogde hartslag en de beklimmingen om even op adem te komen perfecte training voor ons hart, de spier die we soms over het hoofd zien.   Een hart in topconditie houdt je gezond!

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is
number_3

SKIËN, DE PERFECTE OEFENING OM JE SPIEREN TE VERSTEVIGEN

GLIJDEN OP SKI'S MAAKT JE WENDBAAR EN VERHOOGT JE SPIERMASSA: JE HELE LICHAAM HEEFT BAAT BIJ EEN DAGJE SKIËN.

Je voelt in het begin waarschijnlijk alleen maar je quadriceps maar geloof ons, tijdens het skiën laat je je hele lichaam werken: je verstevigt je buikspieren, rugspieren, bilspieren, adductoren, kuiten, enkels en bovenlichaam tijdens je manoeuvres en om je evenwicht te behouden ... Maar dat is niet alles! Tijdens het skiën blijven je gewrichten zeker niet stil zitten: knieën, enkels, schouders, ellebogen, ... zo soepel heb je je nog nooit gevoeld.

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is
number_4

VERBETER JE WENDBAARHEID TIJDENS HET SKIËN

EVENWICHT EN COÖRDINATIE ZIJN CRUCIAAL OP DE SKIPISTES. EN ALS DE AVOND VALT, SCHITTER JE OOK NOG EENS OP DE DANSVLOER ... DUBBEL PLEZIER DUS!

Lees het terrein en zorg dat je goede steunpunten vindt wanneer je over de pistes zoeft: tijdens het skiën verbeter je je evenwicht en de coördinatie van je bewegingen om de bochten perfect aan elkaar te rijgen en je techniek te verfijnen.   Als je je op de skipiste in je sas voelt, zul je op geen enkel ander terrein problemen ondervinden. Tijdens het skiën heb je immers geleerd om bewust om te gaan met je lichaam en je wendbaarheid te verbeteren.

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is
number_5

SKIËN: ZUIVERE LUCHT EN EEN GOED GEVOEL

SKIËN IS OOK GENIETEN VAN DE BUITENLUCHT, DE NATUUR EN EEN LEUK MOMENT.

Tijdens het skiën adem je de gezonde buitenlucht in, beleef je dolle pret en maakt je lichaam endorfines aan, het gelukshormoon. Je gooit alle remmen los en geniet van de gunstige effecten van de zuivere lucht en de zon. Vitamine D in overvloed zodat je immuunsysteem en je gemoed meteen ook een boost krijgen.   Je concentratie verbetert en je voelt je gewoon beter in je vel. Dat merk je overigens ook in je dagelijkse leven.

PAULINE

Communicatieteam Wed'ze, fanatiek skiester en gebeten door de bergen  

ONTDEK ONZE ADVIEZEN

Tips
Piste, freeride, all mountain of Freestyle? Welke lengte? Breed of smal? Ontdek hier alle criteria die je kunt overwegen bij het kiezen van een ski.
Tips
Hoe bepaal je de lengte van je skistokken en waar moet je op letten? We vertellen je alles in deze adviesgids!
Tips
Wij helpen je een goede keuze te maken en gaan in op comfort, veiligheid en precisie. Ontdek al onze tips voor het kiezen van de juiste skischoenen:
Tips
In de sneeuw, mist of in de stralende zon: een skibril is onmisbaar om bij elk weer comfortabel de skipiste af te gaan!
NAAR BOVEN