SNOWBOARDEN, TOEGANKELIJK VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.

WAT HOUDT DE KIDS ON SNOW-TOUR PRECIES IN?

“Wij hebben bij Sneeuwsport Vlaanderen een concept uitgewerkt om snowboard toegankelijk te maken voor de allerkleinsten, in samenwerking met onze partners Flowtrack, Aspen en Decathlon. Het doel van deze tour is dat kinderen van 3 tot 6 jaar een unieke sportbeleving kunnen meemaken. Alle kinderen van deze leeftijd mogen en kunnen deelnemen, want we willen tonen dat snowboarden een laagdrempelige sport is. De tour bestaat uit drie delen, drie missies. Bij elk van deze missies kunnen de kinderen een sticker halen op hun diploma. Zij die er echt mee willen doorgaan hebben op het einde van de rit dan natuurlijk drie stickers.”

foto2

HOE ZIEN DIE MISSIES ER JUIST UIT?

“De eerste missie, de ontsnapping, speelt zich af in de Decathlonwinkels. Hier worden de kinderen op matten voortgetrokken door een lesgever. Het heeft wel iets van een pretpark, dus het ziet er allemaal zeer leuk uit. Na deze korte sessie van 5 à 10 minuten verwerven ze hun eerste sticker. Daarmee kunnen ze zich dan inschrijven voor de tweede missie die doorgaat op de indoorpiste in Aspen. Hier komen de kinderen, samen met hun ouders, voor het eerst in contact met de echte sneeuw. Het allerbelangrijkste hierbij is, en dat staat centraal in heel onze tour, dat het kind gewoon fun beleeft! Lukt missie 2 ook vlot, dan gaan we verder naar de derde, die zich eveneens in Aspen afspeelt. Missie 3 bestaat uit een reeks van vier lessen. Eens ze die gevolgd hebben, is het officiële diploma binnen.”

IS SNOWBOARDEN EEN POPULAIRE SPORT VOOR JONGE KINDEREN?

“Het is vaak nog heel onbekend. Vandaar dat het voor ons zo belangrijk is om de nadruk te leggen op die fun en beleving. En ik kan je verzekeren dat 80% van de kindjes die meedoen het ook echt gewoon heel leuk vonden. Ik kan er meteen nog wat cijfers aan koppelen: van de 240 deelnemertjes vorig jaar, schreven er 90 zich in voor de tweede missie. Meer dan één op drie dus, wat echt wel goed is. Van die 90 zijn er op hun beurt dan weer 30 naar missie drie doorgegaan, opnieuw één op drie. Dat maakt 1 op 9 van de kindjes die deelnamen in Decathlon die alle missies voltooid hebben, fenomenaal!”

HOE REAGEREN DE OUDERS?

“Die vinden het ook zeer leuk. Meestal kijken ze toe van aan de zijlijn, maar ze zien hun kinderen stralen. Ze zien ze iets doen wat ze nog nooit gedaan hebben. Er wordt heel veel gelachen, en er worden zeer veel foto’s genomen. Want wat is er leuker dan je kind dolgelukkig te zien?”

DIE EERSTE KENNISMAKING OP DE MATTEN IN ONZE WINKELS, HELPT DAT BIJ DE VOORBEREIDING OP DE ECHTE SNEEUW?

“De eerste basis, en die is zeer belangrijk, wordt daar al wel gelegd. Want als je direct zou beginnen op sneeuw, komt er toch sneller een bepaalde vorm van angst in het spel. Op die matten sta je stabiel, wat goed is voor je zelfvertrouwen. Je leert je evenwicht behouden op de verschillende modules … Toch wel een heel cruciale eerste stap.”

KRIJG JE ONDERTUSSEN NOG REACTIES VAN DEELNEMERS VAN DE VORIGE EDITIES?

“Ja, zeker! We zien toch dat ouders ondertussen op vakantie gaan met hun zoon of dochter, die deelnam aan onze tour. Of kinderen die echt wel vertrokken zijn met snowboarden. En ik kan je verzekeren, die foto van hun kind die als drie- of vierjarige op een snowboardje staat, staat bij heel veel mensen ergens op de kast of schouw thuis! Hier zullen ze altijd kunnen op blijven terugkijken.”

childeric

CHILDERIC BOGAERT

"De Kids On Snow-tour gaat dit jaar door van november 2019 tot april 2020. Als je graag jouw kind wil laten snowboarden dan kan je alle informatie vinden op www.kidsonsnow.be."

ARTIKEL UIT ONS MAGAZINE EDITIE HERFST/WINTER 2019

Ook deze artikels kan je in dit magazine vinden
Tips
teaser
Thibaud Geerinckx is de Belgische Subea-ambassadeur. Samen met zijn vriendin Juliette bracht hij een onvergetelijk bezoek aan Mosiah Arthus, zijn enthousiaste collega in duikparadijs Martinique.
Tips
Wed'ze
Wintersport neemt bij Decathlon een steeds grotere en belangrijkere plaats in. Onder de merknaam Wed’Ze wordt ondertussen het hele gamma wintersportproducten aangeboden. We nemen een kijkje achter de schermen.
Tips
mission_green_decathlon_ecologie
Sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier.” De Decathlon missie is ambitieus en motiveert ons bedrijf richting een circulaire economie met strenge klimaatdoelstellingen.
Tips
teaser
Van een inclusieve teamsamenstelling waar elk talent telt, tot leren samenspelen over de gendergrenzen heen: korfbal, touch rugby en quidditch zijn maar enkele van die gemengde sporten die de waarden van goed sportmanschap zo goed uitdragen.
Tips
choisir_appareil_fitness_domyos
Train je liever thuis dan in de fitness? Met wat plek en een degelijk toestel is dat eenvoudig te regelen. Wij staan je bij in het kiezen, testen, installeren en dienst na verkoop.
Tips
hip_hop_danse_premiere_lecon
Al jaren speelde ik met het idee om hiphop te dansen (met dank aan Benny B) maar ik durfde nooit de stap te zetten. Toen me een individuele les werd aangeboden, heb ik dus niet lang geaarzeld.
Tips
teaser
Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.
Tips
teaser
Gaan skiën met (kleine) kinderen is niet evident. Mits een goede planning en een paar handige tips verzeker je jezelf van een zorgeloze vakantie.
Tips
randonnée_avec_son_chien_trekking
Marine Pigneur (32) is vastberaden in haar wanderlust. Samen met haar husky ‘Helfy’ doorkruist ze dit jaar Europa te voet. Vanuit Dinant wandelen ze de camino naar Santiago de Compostela. Daarna gaat het richting Rome en Oost-Europa. Marine volgt vooral haar intuïtie en meer dan ooit haar eigen hond.
Tips
teaser
Een dutje van 20 minuten, presteer je daar nu echt beter van? We leggen het fenomeen van de powernap onder de loep, samen met de Nederlandse expert Kasper Janssen.
Tips
surfer_en_hiver_combinaison
Bij surfen denk je natuurlijk aan zonovergoten exotische stranden, bruingebrande lichamen, perfecte golven en een idyllische branding. Voor de fervente surfer stopt het surfseizoen echter nooit. Met het juiste materiaal en een paar nuttige tips kan ook jij met een gerust gemoed en warme tenen in de winter op je surfplank staa
Tips
teaser
Samen met je volwassen dochter of zoon een bijzondere sportieve uitdaging aangaan, betekent in team fysieke en mentale grenzen verleggen. Deze duo’s gingen ervoor en blikken blij en dankbaar terug.
Tips
teaser
Offroad fietsen wordt steeds populairder. De mountainbike kent natuurlijk iedereen, maar wat zijn je opties als de route net iets minder hobbelend is, en je toch een noemenswaardige snelheid wilt halen?
Tips
teaser
Hoewel er nogal vaak commotie rond is, zijn de regels van de jacht in België nochtans netjes afgebakend. Wij hebben een afspraak met Els en Romain, twee jagers die graag met ons hun visie delen.
NAAR BOVEN