SPORTBUDDIES ZIJN NU ECHT GOUD WAARD

Het waren al actieve vrienden maar in deze tijden is hun contact onbetaalbaar. Drie bubbelteams getuigen over hun deugddoende en hartverwarmende sportieve momenten.

“DOOR DE WIND, DOOR DE REGEN, DWARS DOOR ALLES HEEN …”

Alle dagen leken door corona zowat hetzelfde. Tot Lut aan Ann, Bea en Ivo vroeg om samen te lopen. Helaas raakte de initiatiefneemster tijdens hun eerste uitje geblesseerd ... Janty vulde de leegte in. “We genieten drie keer per week van een steeds verrassender parcours hier in de Druivenstreek en de Dijlevallei. Sinds het druilerige begin van november loodsen we elkaar door de prachtige landschappen. In het arboretum van Jezus-Eik wanen we ons zelfs in Japan en Amerika. Aangemoedigd door Lut aan de zijlijn en door onze vele vrienden van het Zoniën Athletics Team. De kilometerstand op onze teller overtreft ondertussen onze stoutste verwachtingen. Het verse soepje als afsluiter geeft onze loopbubbel telkens een extra warme gloed.”

“EEN MOOIE MIX VAN SPORT, VRIENDSCHAP EN NATUUR.”

Marleen, Lynn, Pascale en Angelique snuiven samen frisse lucht op in het Zoniënwoud. Even weg van de kleine cocon en van het breaking news. “Al lopende zagen we de seizoenen passeren. We ontdekken telkens weer een nieuw paadje of weggetje. En al lopen de bubbels apart, toch voelen we ons één met alle sporters in dit heerlijke bos. Deze uitlaatklep geeft ons positieve energie. Onderweg kletsen we bij en delen we leuke weetjes en ideetjes. Achteraf toasten we safe op de lichtpuntjes in deze rare tijden.”

“WIJ ZIJN MANNEN MET PLANNEN. EN KIEZEN DAN TOCH EEN ANDERE ROUTE ...”

Het zijn zes hechte vrienden die fietsclubje Pion d’Or vormen: Marc, Gé, Frans, Guy, Bruno en Jan. Sinds COVID-19 trekken ze er met zijn vieren op uit. Aangezien dat drie keer per week gebeurt, hoeft niemand lang te treuren. “Het is fijn om uit ons kot te komen, om live met mensen te kunnen praten … We bespreken het nieuws en de maatregelen. We vertellen hoe het gaat met ons gezin. We kijken uit naar een elfstedentocht met ons ploegje. We spreken elkaar moed in en pronostikeren wanneer de cafés weer opengaan. Tussen lockdown één en twee konden we gelukkig terrasjes doen. Nu zetten we ons bij aankomst rond de vuurkorf. Ook gezellig.”

 

Ontdek ideale bubbelsporten en hoe je met een sportieve buddy het praktische aan het aangename koppelt

NAAR BOVEN