44 Tips
Pages
Marche_sportive
Sportief wandelen, ook wel actief wandelen of snelwandelen genoemd, is een sport waarbij je sneller wandelt dan tijdens je dagelijkse activiteiten. Je moet dus aan je ademhaling en uithoudingsvermogen werken en je zet bijna alle spieren van je lichaam aan het werk. In tegenstelling tot het dagelijkse wandelen, wat je onbewust doet, doe je sportief wandelen bewust en met een hoger tempo.
stappen tegen de stress
Dat sporten goed is voor je gezondheid, wist je natuurlijk al. Maar weet je ook dat een fysieke activiteit goed is voor je mentale weerbaarheid?Wij vertellen je alles over de antistresseffecten van sportief wandelen. Hét moment om deze zeer complete activiteit eens van een andere kant te bekijken!
sportief wandelen newfeel
Je wil graag wat kilootjes kwijt en fit en gezond blijven? Door regelmatig sportief te wandelen hoef je misschien geen saai dieet te volgen. Bewegen is de boodschap!
sportief wandelen newfeel
Met werk, kinderen, het huishouden en al dat gependel is het bijna onmogelijk om je wandelingen er nog tussen te persen. Geen nood, wij hebben een paar tips voor je klaar om je favoriete sport vaker te beoefenen!
Sportief wandelen is een activiteit die je altijd kunt doen, en zowel binnen als buiten. En soms, als het weer niet mee zit, kan het nogal verleidelijk zijn om in de sportschool te gaan wandelen...
Waarom is het een uitstekend idee om in groep te wandelen?
Sportief wandelen of nordic walking wordt vaak beschouwd als een sport die je alleen beoefent. Het is echter nog veel leuker in groep! We hebben verschillende wandelaars gevraagd waarom ze liever in groep stappen. Ga niet steeds in je eentje, maak er eens een groepsactiviteit van!
Hoe je te beschermen tegen teken tijdens het wandelen
Over de ziekte van Lyme is nog niet zoveel bekend. Daarom is het belangrijk om tekenbeten te voorkomen en de symptomen van Lyme te herkennen. Floriane, berggids en Quechua-ambassadrice, geeft tips voor wandelaars en viervoeters
NAAR BOVEN