41 Tips
Pages
trail homme
België biedt steeds meer permanente trailroutes en die kennen een groot succes. Allemaal bieden ze in de eerste plaats een combinatie van sporten en tegelijkertijd onverwacht mooie streken ontdekken.
teaser
Nee, je wordt geen betere loper door in je zetel te zitten. Maar je kan wel degelijk een betere loper worden zonder te lopen. Met name door je aan andere sporten te wagen! Zwemmen, pilates en fietsen zijn drie sporten die je aanvullend op je looptrainingen kan uitvoeren. We zetten de voordelen even op een rijtje!
Kalenji trailrugzak 15 liter
Traillopen van middellange of lange afstand moet je goed voorbereiden. Op mentaal en lichamelijk vlak, natuurlijk, maar denk zeker ook aan je uitrusting. Bij een wedstrijd waarin elke gram telt, is het voorbereiden van je trailrugzak niet te onderschatten. Om ervoor te zorgen dat je al het nodige materiaal mee kunt nemen en de belangrijkste dingen binnen handbereik hebt, leggen wij uit hoe je de ultratrailrugzak 15 l van Kalenji het beste inpakt. Je hebt al je materiaal bij elkaar? Dan kunnen we eraan beginnen!
trail running kalenji
Lichamelijke en mentale voorbereiding, je uitrusting... de voorbereiding op een trailloop is volledig anders dan die voor een gewone hardloopwedstrijd. Je moet het allemaal maar weten! Daarom deelt Gaëtan, trailfanaat en productmanager van de trailrugzak 10 l van Kalenji, enkele tips voor de aanloop naar een korte of middellange trail.
Drinken en eten: wat moet ik drinken tijdens een trailrun?
Tijdens een trailrun ben je volledig op jezelf aangewezen, ook voor drinken en eten. Daarom is de voorbereiding van je tas, de keuze van je dranken en de tussenpauzes van je maaltijden bijzonder belangrijk. Hoe kun je het best je seizoen voorbereiden en elke run optimaal organiseren?
wanneer het terrein je wedstrijd bepaalt
Trail heeft heel wat aparte kantjes, maar het terrein is toch de factor die deze sport en jouw prestaties bepalen en beïnvloeden. Hoe pas je je aan je omgeving aan tijdens een trail? Wij hebben een aantal tips voor je klaar om de juiste uitrusting te kiezen, je voor te bereiden en een trail te kiezen.
trail hardlopen heren kalenji
Je zit misschien met wat vragen over trainingsschema's. Wat moet je doen als je een sessie hebt gemist? Moet je voor elke sessie een maximale intensiteit vastleggen? Is een langer trainingsschema altijd beter?
KALENJI panoplie AH19 PE19
Motivatie kan je helaas niet trainen … Je mindset gelukkig wel. Zit die goed, dan heb je 80% van de basis van een kwalitatief en gezond leven gelegd.
Canicross
Canicross is een sport die is overgewaaid uit Canada. Het is een leuke manier om samen met je hond te lopen, en een veeleisende uitdaging waarbij je niet enkel je conditie traint in duo, maar ook je onderlinge band versterkt.
mijn eerste trail lopen
Trailrunning wordt wereldwijd steeds populairder, en ook België ontsnapt niet aan deze trend. In dit artikel lees je enkele tips om zelf de stap te wagen.
's Nachts lopen en trainen
Of je er nu zelf voor kiest (bijvoorbeeld omdat je overdag niet kunt trainen) of meedoet aan een nachtelijke trail, 's nachts lopen vergt enkele voorzorgsmaatregelen, maar is een echte bron van plezier! Wij vertellen je er alles over!
NAAR BOVEN