52 Tips
Pages
Oriëntatieloop
Oriëntatie. Lopen. Die twee woorden zijn genoeg om me specifieke herinneringen weer haarscherp voor de geest te halen. Was dat niet die activiteit waarbij je urenlang door het bos moest sjokken op zoek naar posten die op de meest onmogelijke plekken waren vastgemaakt? Ja, dat klopt. Dan heb ik meteen een andere vraag: waarom in hemelsnaam zou ik nu vrijwillig deelnemen aan een activiteit waar ik tijdens mijn schooltijd uit alle macht aan probeerde te ontsnappen?
De verschillende vormen van oriëntatiesport
Had je al gehoord van oriëntatiewedstrijden onder water of door middel van radiogolven? Ontdek de varianten binnen de oriëntatiesport, van de meest populaire tot de origineelste.
Ontdek het oriëntatielopen
Hardlopen is leuk, maar tegelijk ook je hersens aan het werk zetten is nog leuker? Dan moet je kennismaken met het oriëntatielopen
Voordelen oriëntatielopen
De benen losgooien en tegelijk je hersens fit houden, spreekt dat je wel aan? Ontdek de voordelen van oriëntatielopen voor je lichaam en geest.
De geschiedenis van het oriëntatielopen
Hoe komt het dat een militaire oefening de favoriete sport werd van iedereen die begeesterd is door loopwedstrijden in de natuur? Ontdek de geschiedenis van het oriëntatielopen.
trail equipement
Trailrunnen, dat is lopen in de natuur, meestal met niveauverschillen, over lange afstanden en in alle vrijheid. Een steeds populairdere sport waarvoor je, naast een basis loopuitrusting, ook een aantal specifieke materialen nodig hebt, afhankelijk van de ondergrond waarop je loopt en je ervaring. Hieronder lijsten we een aantal essentiële benodigdheden op.
trail
In het oosten van België vormt ExtraTrail (Decathlon Running Territories) het grootste netwerk van permanente trailparcours. Je vindt er dertig routes die het hele jaar door toegankelijk zijn, in totaal zeshonderd kilometer door zeven gemeentes.
trail homme
België biedt steeds meer permanente trailroutes en die kennen een groot succes. Allemaal bieden ze in de eerste plaats een combinatie van sporten en tegelijkertijd onverwacht mooie streken ontdekken.
Smartwatch gps-horloge gps hiking horloge cardio gps gps-horloge running
Ben je op zoek naar een smartwatch of een gps-horloge voor running of multisport? Ontdek onze tips om het gps-horloge te vinden dat bij je past!
teaser
Nee, je wordt geen betere loper door in je zetel te zitten. Maar je kan wel degelijk een betere loper worden zonder te lopen. Met name door je aan andere sporten te wagen! Zwemmen, pilates en fietsen zijn drie sporten die je aanvullend op je looptrainingen kan uitvoeren. We zetten de voordelen even op een rijtje!
NAAR BOVEN