VERANDER VAN VERVOERSMIDDEL UIT ZORG VOOR HET MILIEU

Neem bijvoorbeeld de step, een van de hoogst gewaardeerde alternatieven voor de wagen van dit moment. 

Milieubewustheid is een dagelijks gevecht, en verschillende stedelijke vervoersmiddelen vormen een gevaar voor het wankele evenwicht. Zorg dragen voor het milieu begint dus bij het veranderen van vervoersmiddel.

step_milieuvoordelen_vrouw
number1

ALS DE STAD STIKT

Het verkeer is steeds toegankelijker geworden, overal aanwezig en in constante groei en heeft zo een zware impact op het milieu, met name in stedelijke omgevingen waar de verkeersdichtheid zeer hoog is. Er wordt geschat dat het verkeer verantwoordelijk was voor 33% van het uiteindelijke energiegebruik in Frankrijk in 2015, tegenover 29% in 1990. Het is hiermee de grootste CO2-bron geworden, goed voor 39% van de totale uitstoot.

Op de beklaagdenbank neemt de wagen een duidelijke plaats in: op een dagelijks traject van gemiddeld 2 km is de wagen het meest vervuilend, voor de bus en de motor. En het is in de stad dat de wagens het meeste schade aanrichten, met een vervuiling van naar schatting 4 keer zo hoog als op de autosnelweg.

Het zijn deze cijfers die elke dag de impact op het milieu en de gevolgen voor de gezondheid van de mensheid duidelijker maken die de publieke opinie doen keren. Want auto's en hun fijn stof zijn verantwoordelijk voor 6% van de voortijdige sterfgevallen, wat ons eraan herinnert dat het niet enkel de platanen zijn die hieronder te lijden hebben...

Genoeg redenen om voor een ecologischer vervoersmiddel te kiezen. En waarom dan niet de step, een geschikt alternatief voor de traditionele stedelijke vervoersmiddelen.

step_milieuvoordelen_man

DE STEP, VOOR EEN BETERE LUCHT EN EEN BETER HUMEUR

Omdat hij geen andere brandstof dan je eigen energie nodig heeft en is aangepast aan het dagelijkse leven in de stad is de step een uitstekende bondgenoot in de zoektocht naar een duurzaam, schoon en wendbaar vervoersmiddel voor in de stad. De step is niet alleen goed voor het milieu, maar is even gemakkelijk als praktisch op korte en middellange afstanden: licht, opvouwbaar, mobiel... de step heeft alles voor slimme en autonome verplaatsingen. Een buitenkansje voor wie geen zin heeft in het ongemak van het openbaar vervoer of te moeten wandelen.

Maak er een all-terrain vervoersmiddel van en hij wordt je eerste keus: voeg er een bagagedrager aan toe voor je boodschappen, of een elektrische motor. Een elektrische step is het alternatief bij uitstek voor de wagen of de bus, omdat hij prestaties en afstand combineert zonder de lucht te vervuilen. En met een gemiddelde snelheid van 6 km/u hoef je niet langer bang te zijn dat de voetgangers je uit zullen lachen, want je rijdt op het fietspad!

En voor de grootste sceptici, die nog altijd twijfelen aan de voordelen van het steppen, weet dat de step meer en meer cultureel en sociaal aanvaard wordt. Er worden in Frankrijk elk jaar bijna een miljoen steps verkocht en verschillende gemeentes zoals Montpellier, en onlangs nog Parijs, maken actief reclame voor de step om zo het verkeer in hun stad te ontstoppen.

NAAR BOVEN