VOETBAL, BIJ JE THUIS!

"Thuis voetballen!" Deze zin kan nogal beangstigend klinken, je stelt je onmiddellijk voor dat je kinderen vanalles kapot maken. Maar met de juiste uitrusting kan thuis voetballen een geweldige manier zijn om een leuke tijd met het gezin te hebben en "de kleine" bezig te houden.

foot à la maison

Een doel(tje) om thuis te spelen

Een voetbaldoel in de tuin, dat is toch de droom van elke voetballiefhebber, klein of groot? Wedstrijdjes één tegen één of team mama vs. team papa, een penalty shootout, latjetrap... Haal het gevoel van de grote wedstrijden naar je tuin en hang er een prijs aan vast. De verliezers moeten bijvoorbeeld koken, of de afwas doen... ;-) Je hoort het, tal van leuke spelmomenten met dat sneufje spanning alsof het een Champions League-wedstrijd zou zijn.

Bovendien kan je jouw traptechniek en koelbloedigheid voor doel oefenen. Zo sta je als een ware goaltjedief binnenkort weer op de echte voetbalvelden. Tip: kruip in de huid van bondscoach Martinez, zet kegeltjes neer en maak van je tuin een waar trainingsveld! 

foot à la maison

Focus op het precisiewerk

Net om die traptechniek te finetunen, kan je voor een targetdoek opteren. Wie geraakt in elke opening? Je zult zien dat eenmaal je begonnen bent, je nooit weet wanneer het zal eindigen. "Nog één laatste keer proberen" zal al snel leiden tot ontelbare "laatste keren".

Het lijkt wel een dartsspel met een bal. Je werkt niet alleen aan je precisie, de jongsten onder ons kunnen meteen ook hun rekenvaardigheden oefenen. Trap 1 heeft me 5 punten opgeleverd, trap 2 was 8 punten... Je kan zelf bepalen hoeveel punten elk gebied oplevert. Wie geraakt als eerste aan 20?

foot à la maison

Materiaal aangepast aan je tuin

Pas de keuze van het doel aan aan de grootte van je tuin. Kies tussen de maten small, medium en large binnen onze klassieke tuindoelen. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om te spelen en voldoende plaats om een aanloop te nemen vooraleer je trapt. Dat maakt het des te leuker!

Als je voor een minidoeltje kiest, heb je de keuze tussen een klassiek stevig model of onze innovatieve opblaasbare doeltjes, die je makkelijker meeneemt en opbergt zonder aan speelplezier te verliezen.

Wat betreft de voetbal, kies je best voor een lichter model, zeker als je jonge kindjes hebt. Onze soft en light ballen zijn perfect om in de tuin te spelen.

NAAR BOVEN