MET HET HELE GEZIN, ONDER VRIENDEN OF MET TWEE: VOOR IEDEREEN IS ER EEN HIKE OF TREKKING OP MAAT!

Een fikse wandeling of trektocht is de perfecte gelegenheid voor mooie momenten met je familie, je geliefde of je vrienden. Voor een geslaagde trip is het wel cruciaal dat je je hike aanpast aan je gezelschap: een kind heeft niet dezelfde verwachtingen als een bende vrienden. Geen nood, met deze tips en suggesties voor bestemming ben je zeker van onvergetelijke avonturen met je kinderen, je wederhelft of je kameraden!

MET HET HELE GEZIN HIKEN IN HET PARC DE MERLET (FRANKRIJK)

credit_photo_parc_de_merlet

Wandelen om je te vergapen aan het mooie landschap, daar kan je je kinderen vermoedelijk niet meteen mee paaien. Aan jou om te bewijzen dat hiken een speelse en leuke activiteit kan zijn. En wat is er beter dan een dierenpark om in je opzet te slagen.

Het Parc de Merlet, op een steenworp van Chamonix, is de uitgelezen plek om je kinderen te laten kennismaken met hiking. Op een uurtje of 2 ben je helemaal rond, en dat in een prachtig kader. Je kinderen zullen niet weten waar ze het hebben. In dit prachtige park, dat open is van mei tot eind september, vliegen maar liefst 80 verschillende vogelsoorten vrij rond. Pret en avontuur gegarandeerd!

Je vindt er ook gemzen, marmotten, lama's, damherten ... Laat je kinderen raden welk dier ze voor hun neus hebben.  Je allerkleinste wil de kinderwagen niet uit? Geen nood, het pad is vrijwel vlak, je hoeft je dus niet uit de naad te werken om ook je jongste telg te laten genieten. Een van de leukste activiteiten is ongetwijfeld het voederen van de marmotten. Leuk voor jong ... en oud. Meteen ook de perfecte aanleiding om even halt te houden en wat zonnebrandcrème te smeren, wat te drinken en een tussendoortje te verorberen.

Op elke stop in de rondgang krijgen je kinderen een leuke thema-activiteit voorgeschoteld: dieren, roofdieren, de seizoenen ... Spelenderwijs wandelen, daar gaat het om! Door het traject slim op te delen, zullen je kinderen het helemaal willen afwerken.

the-holzgau-suspension-bridge

MET Z'N TWEEËN NAAR CINQUE TERRE (ITALIË)

De winnende cocktail om een leuke trekking met z'n tweetjes om te toveren tot een onvergetelijke en romantische herinnering? Adembenemende landschappen, een prachtige zonsondergang, een rustige plek om je tent neer te poten, een picknick om van te smullen... Aanlokkelijk, toch!? Even over de logistieke kant dan. Om dit idyllische tafereel helemaal af te maken, neem je best al het nodige mee voor een nacht onder de sterren. En om jullie gedeelde inspanning in de bergen vast te leggen op de gevoelige plaat, mag je natuurlijk je fotocamera niet vergeten.

Het natuurpark van Le Cinque Terre, vijf kleine Italiaanse dorpjes die knus zijn weggestopt tussen de kliffen van de Middellandse Zee, is de perfecte plek voor een trektocht met z'n twee. De Via dell'Amore (letterlijk het pad van de liefde!) mag dan niet helemaal toegankelijk zijn omwille van werken, je zal er je hartje probleemloos kunnen ophalen! De Sentiero numero uno bijvoorbeeld is een van de bekendste paden. Hij verbindt Portovenere met Levanto, goed voor 40 km stappen. Het traject is niet te lastig, je hoeft niet te veel te klimmen en te dalen, maar het uitzicht over het natuurpark en de kleurrijke huisjes ... jongens toch, prachtig! En waarom niet onder de blote hemel overnachten om het landschap helemaal in je op te nemen?

Wel een tip: je trekt best in september naar Le Cinque Terre. Er zijn dan minder toeristen, waardoor je toch ietsje meer alleen op de wereld voelt!

ORGANISEER EEN TREKTOCHT MET VRIENDEN OM DE NATUURPRACHT VAN TIROL TE ONTDEKKEN

holzau

Aaah, vakantie met vrienden... Eindeloze lol en gezellige avondjes in een prachtig decor, wat wil je nog meer? Beeld je dit eens in: een trektocht van een week, waarbij je aan het einde van elke dag een heerlijk diner staat te wachten in een berghut en je naar hartenlust jeugdherinneringen kunt ophalen, liedjes zingen of een onvergetelijk potje kaarten houden?

Heb je geen idee waarheen, dan kunnen wij Oostenrijk warm aanbevelen. En in het bijzonder Tirol, de ideale plek om te trekken. Neem bijvoorbeeld de Lech-route, die toont je alle pracht en praal die deze streek te bieden heeft. Het traject kost je 6 tot 8 dagen, afhankelijk van je tempo, en is opgedeeld in 15 etappes. De meeste daarvan zijn vrij gemakkelijk, slechts een drietal zijn wat lastiger. En je bent nooit langer dan 5 uur onderweg. Wat logies betreft, vind je langs de route tal van leuke pensionnetjes en berghutten.

En voor wie zijn grenzen extra wil verleggen, of voor de durfallen onder ons, is er de oversteek over de hangbrug van Holzgau. Die bengelt 110 meter boven de begane grond en is 200 m lang, en daarmee de langste en hoogste hangbrug van Oostenrijk. Kippenvel gegarandeerd!

 

Voor een geslaagde hike of trektocht met het hele gezin, met je wederhelft of met je vrienden heb je eigenlijk niet veel nodig: je goede humeur, wat eenvoudige en leuke ideetjes en natuurlijk aangepaste uitrusting!

NAAR BOVEN