EEN LICHTERE BAL?

DE VOORDELEN VOOR KINDEREN

Als je klein bent, is het niet eenvoudig om een bal hoog te houden en te trappen zoals je idolen op televisie. Dat kan frustrerend zijn. Bij Kipsta hebben we daar een oplossing voor bedacht.  

Voordelen voor kinderen van het spelen met een lichtere bal

INSPIRATIE UIT DUITSLAND

Bij Kipsta beschouwen we kinderen niet zomaar als minivolwassenen. Voetballen op jonge leeftijd heeft een aantal specifieke kenmerken en verschilt duidelijk van voetballen voor volwassenen. Daarom ontwerpen wij artikelen speciaal op maat van de jongste sporters.

In Duitsland leren jongens en meisjes al sinds jaar en dag voetballen met een lichte bal. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Ten eerste is op de juiste manier tegen een bal leren trappen en die leren hoog houden moeilijker dan het lijkt. Tegelijk willen jonge kinderen allemaal maar één ding, namelijk zo snel mogelijk dezelfde bewegingen als hun idolen onder de knie krijgen.

4

EEN MANIER OM KINDEREN TE BESCHERMEN 

Bij Kipsta hebben we daarom besloten dat een lichtere bal voor de hand ligt. Onze F100 light weegt maar 290 gram, terwijl een klassieke maat 4 400 gram weegt. En toch is het zeker geen strandbal! Hij beantwoordt aan de aanbevelingen van de FIFA waardoor jonge voetballertjes het zelfde gevoel krijgen als met een klassieke bal.

Bovendien schrikken kinderen er vaak voor terug om tegen een klassieke bal te koppen, en soms doet dat zelfs pijn. Een lichtere bal zorgt juist voor minder harde schokken, zodat ook de jongste spelertjes kunnen koppen als Vincent Kompany of Cristiano Ronaldo!

 

Voordelen voor kinderen van het spelen met een lichtere bal

GETEST EN GELIEFD 

Een lichtere bal is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Dat is meestal de leeftijd waarop kinderen leren voetballen en waarop ze de microbe te pakken krijgen. Net dan is het dus belangrijk dat ze kunnen rekenen op een bal die past bij hun eigen mogelijkheden maar ook die van iets grotere kinderen.

Daarom hebben we de F100 light laten testen door een panel van privépersonen en clubs. Op die manier konden zowel kinderen als ouders en trainers laten weten wat ze van de bal vonden. Dankzij die feedback en onze strategie van co-ontwerp hebben we de F100 light en zijn prototypes verder kunnen ontwikkelen om uiteindelijk te komen tot de bal die vandaag in elke Decathlon-winkel ligt.

NAAR BOVEN