MIJN DOCHTER LATEN VOETBALLEN?

EEN GOED IDEE!

Zoek je een sport om je dochter vol energie aan het nieuwe schooljaar te laten beginnen? Zoek niet langer! Steeds meer meisjes zijn vandaag de dag verzot op ... voetbal! Voetbal? Jazeker! Voetbal is echt geen mannensport meer ... en dat zullen we je bewijzen! (mocht je de topprestaties van de dameselftallen tijdens de afgelopen wereldbeker in Frankrijk toevallig gemist hebben …) 

EEN SPORT IN VOLLE OPMARS

Voetbal is al jaar en dag dé favoriete sport van elke - of toch haast elke - man. Tegenwoordig vinden echter ook steeds meer vrouwen de weg naar het doel. De prestaties van Wendie Renard, Amandine Henry, Alex Morgan en Megan Rapinoe tijdens de wereldbeker hebben de bal nog wat sneller aan het rollen gebracht.

een meisje inschrijven voor voetbal

EEN SPORT DIE GOED IS VOOR LICHAAM …

Voetbal is een uitstekende sport om je conditie te ontwikkelen. Een speelster moet immers 90 minuten lang afwisselend spurten, dribbelen en even op adem komen. Jonge speelsters kunnen dit soort inspanningen beter aan, omdat ze veel plezier beleven aan het spel en ze tijdens hun enthousiasme haast al hun vermoeidheid vergeten! 

Voetbal is ook een sport om aan je lichaamscoördinatie en de plaatsing van je lichaam te werken. Tijdens het dribbelen moeten je boven- en onderlichaam bijvoorbeeld perfect op elkaar afgestemd zijn. De positie op het veld speelt ook een belangrijke rol. Zo moet een verdedigster zich verplaatsen naargelang de zone die ze moet dekken maar moet ze ook oog hebben voor de spelsituatie, de tactiek en de positie van de tegenstander. 

Bovendien kunnen kinderen tijdens het voetballen hun energie kwijt. De sport is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook een echte uitlaatklep. Na de training slaapt je dochter dan ook als een roosje. 

mijn dochter inschrijven voor voetbal

... EN GEEST

Voetbal leert ons heel wat dingen om ons te ontwikkelen als sporter maar ook als persoon. De waarden die we tijdens het sporten leren, blijven ons de rest van ons leven bij. 

Al voetballend leer je om jezelf te overtreffen, in een team te werken, samen inspanningen te leveren en voor elkaar door het vuur te gaan. We leren om tot het laatste fluitsignaal voluit te gaan en nooit op te geven of om na een nederlaag weer opnieuw te beginnen …

Door te voetballen krijg je eveneens een beter tactisch inzicht dat je ook buiten het sporten kunt gebruiken. De term voetbalintelligentie klinkt je misschien wel bekend in de oren. Voetbal maakt je dus wel degelijk slimmer! 

meisjes en voetbal

HET SOCIALE ASPECT 

Voetbal is een teamsport waarin je met heel wat verschillende personen in contact komt. Net zoals op school leer je om met elkaar samen te leven. 

Al die verschillende persoonlijkheden bezorgen je een open geest. Door een sport te beoefenen leer je om de regels te volgen en door deel uit te maken van een team leer je om in een groep te functioneren.

NAAR BOVEN